Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Op pad met Miral, een elfjarige bijenfan

  •    •  
11-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1292 keer bekeken
  •  
Miral

© Merlijn Schneiders

Ze is elf jaar en dol op bijen, Miral uit Rotterdam. Ze weet er al heel veel over. Dat we in Nederland 361 soorten bijen hebben en wereldwijd wel 20.000 soorten. Dat hommels ook bij de bijenfamilie horen en nog veel meer. Maar er kan altijd nog meer kennis bij. Daarom gaat Miral met Linde Slikboer van EIS-kenniscentrum insecten op pad!

Akkerhommel

© Akkerhommel. Fotograaf: TheoTerwiel

Miral

Verslaggever Merlijn Schneiders ontmoette Miral op haar school in Rotterdam, de Oranje school. Een school waar veel gedaan wordt aan de natuur, met bijvoorbeeld een groenblauw schoolplein. Een plein waar groen een grote rol in speelt bijvoorbeeld voor buitenlessen. En er is aandacht voor de opvang en afvoer van regenwater. Met als doel: meer school- en buurtkinderen buiten te laten spelen, meer groen in de stad en de stad klimaatbestendiger te maken. Miral vertelde vol vuur over de school en haar liefde voor de bij.  

Linde Slikboer

Linde Slikboer van EIS-kenniscentrum insecten vond het meteen een leuk plan om met een jonge bijenfan op pad te gaan. Samen met Miral trekt ze door een stuk woeste natuur naast de Oude Maas te Rotterdam. Ze zien veel, van akkerhommel tot grasbij en honingbij. 

Linde Slikboer, EIS

© Merlijn Schneiders

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.