Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lente in de bol tijdens de herfst | Fotoserie

  •  
01-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1409 keer bekeken
  •  
dennenappels_635b666fd7a73_medium

Dennenappels

© Danjou

Vroege bloeiers en een bijzondere vlinder die uit het zuiden komt aanwaaien; de natuur heeft de lente in de bol door het opmerkelijk warme weer van de afgelopen weken. Bekijk onze fotoserie van de bijzondere dingen die nu in de natuur te zien zijn!

like-there-is-no-tomorrow_63570e511161b_medium

Papaver

© LadyAnnOriginal

"Het lijkt wel of de zaadjes van de klaproos niet kunnen wachten tot ze op de grond gevallen zijn. Ze ontkiemen al terwijl ze nog in de zaaddoos zitten," schrijft LadyAnnOriginal. "Heel bijzonder.... ik heb dat nog niet eerder gezien in de afgelopen jaren." 

meidoorn-in-najaarsbloei_635da0a423919_medium

Meidoorn

© Annemiekleon

In het voorjaar zijn de bloemen van de meidoorn een gewilde plek voor bijen en vliegen, en in het najaar zijn de rode bessen een lekker tussendoortje voor lijsters en merels. Maar nu zijn beiden tegelijkertijd te zien! Fotograaf Annemiekleon schreef: "De klimaatverandering wordt zo op een bijzondere manier zichtbaar: meidoorn bloesem & rode bessen tegelijk!"

Prachtbeer---Arnold-Wijker

Prachtbeer

© Fotograaf Arnold Wijker

Het opmerkelijk warme weer werd onder andere veroorzaakt door een aanhoudende zuidelijke wind. Maar naast warme lucht kwamen ook trekvlinders uit Zuid Europa en zelfs Afrika onze kant op. Zo werd de prachtbeer gespot, een zeldzame trekvlinder met een zwartrood gestippeld patroon.

rododendron-30-10-22-in-bloei_635e806668999_medium

Rododendron

© Ekster

De rododendron bloeit tussen begin april en eind juni. Gemiddeld kun je vier weken lang genieten van de bloeiende bloemen. Maar van dit exemplaar beginnen de nieuwe knoppen nu al uit te komen. "Het moet niet gekker worden," schrijft fotograaf Ekster.

Heb je zelf ook een opmerkelijke natuurfoto? Plaats hem dan op onze fotopagina.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.