Vroege Vogels

Klimaatactivisten blokkeren luchthavens Hamburg en Düsseldorf

  •  
13-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
459 keer bekeken
  •  
airport-dusseldorf-g1dc4d6a63_1280

Luchthaven Düsseldorf

© Josch13 via Pixabay

Het vliegveld van Hamburg heeft alle vluchten opgeschort omdat "mensen zich zonder toestemming toegang tot de luchthaven hebben verschaft". Ook de luchthaven van Düsseldorf wordt geblokkeerd, met vertragingen tot gevolg. Klimaatactivisten van Letzte Generation (Laatste Generatie) zeggen achter de actie te zitten. Die postte op sociale media beelden van de actie, waarop te zien is hoe zij hekwerk openknippen en op de taxibanen zitten. De organisatie stelde even na 10.00 uur dat de actie om 06.00 uur begon en ook nog zou voortduren. Op beelden van Duitse media is te zien dat de politie heeft ingegrepen. 

Kritiek op regering

"We kunnen niet langer toekijken hoe onze aarde brandt en hoe de bondsregering iedere dag met haar fossiele waanzin olie op het vuur giet", zegt een activist zittend op het asfalt, met een hand aan de grond geplakt. Letzte Generation vindt dat de Duitse regering te weinig actie onderneemt tegen klimaatverandering.

Te ver?

De manier waarop Letzte Generation actievoert, gaat volgens de Duitse autoriteiten soms te ver. Eind mei werden op vijftien plekken invallen gedaan. Leden zouden zich schuldig maken aan financiering van een criminele organisatie.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.