Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leven op de Veluwe | Maart | Compilatie Zelf Geschoten

  •  
20-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1625 keer bekeken
  •  

Roedels hindes, wilde zwijnen met frislingen en een vrouwelijke blauwe kiekendief: er is van alles te beleven op de Veluwe in maart. Filmer Kees Ravensbergen kent de Veluwe als geen ander en stuurt regelmatig beelden in. We stellen maandelijks een compilatie samen van het leven in dit natuurgebied. Zo zien we dat je ook in maart nog overvallen kan worden door een pak sneeuw! Let op: de opnames zijn zowel dit jaar als vorig jaar in maart gemaakt. 

Vaste stek 

Filmer Kees Ravensbergen bevindt zich in zijn vrije tijd zoveel mogelijk in het Kroondomein en maakt sinds 2020 opnames van alles wat hij daar tegenkomt. Om wild te kunnen observeren zonder het te verstoren zoekt hij een plek met veel uitzicht, vanwaar hij het wild langere tijd kan filmen. Zo is in deze video te zien dat de opnames van grote afstand zijn gemaakt.

Roedel wolven op de Veluwe

Eind januari dook een roedel van negen wolven op bij de Noord-Veluwe, waar ze gefilmd werden door een wildcamera. Natuurliefhebber Kees Ravensbergen filmde diezelfde roedel al eerder, omstreeks september 2022. We stelden deze compilatie samen van zijn beelden en we zien de indrukwekkende roedel wolven voorbij trekken! We hebben deze beelden enige tijd achter de hand gehouden om te voorkomen dat mensen op zoek gaan naar de wolf in de gefilmde gebieden. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.