Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dieren spelen zelf voor fotograaf | Fotoserie

  •  
15-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5761 keer bekeken
  •  
koolmezen

Drie koolmezen houden een 'fotoshoot'!

© Anne-marieke21

Natuurfotografen trekken de natuur in met camera's en telelenzen om de flora en fauna in beeld te brengen. Maar soms nemen die dieren het heft in eigen handen. Voor de fotograaf zit er dan niks anders op om zich terug te trekken, de dieren hun ding te laten doen, en dát dan weer vast te leggen. Dat levert bijzondere foto's op!

amateurfotografen-in-het-bos_636f996404b7e_medium-1

Rode eekhoorn

© Fotograaf mseuters

Hoe krijgen ze dit nou voor elkaar? Fotograaf Mseuters wist precies het moment vast te leggen dat de ene rode eekhoorn de camera lijkt te bedienen, terwijl de ander poseert.

grote_bonte_specht_wil_ook_graag_op_de_foto_5fc226d1e249c_medium

Grote bonte specht

© Dinant

Deze grote bonte specht komt wel héél dichtbij voor een goede close-up. En fotograaf Dinant kon het vanaf de zijkant vastleggen!

vos

© thea-59

De vos is wel erg geïnteresseerd in de lens van fotograaf Thea. Zou hij zijn geur proberen af te geven aan de camera? 

ijsvogel_op_de_lens_van_de_camera_58231a55ead27_medium

© djtepas

Ten slotte ging deze ijsvogel óp de lens van een camera zitten. Gelukkig kon de vogel alsnog goed vanuit een nabijgelegen kijkhut gefotografeerd worden door fotograaf Djtepas.

steenuil-wil-zelf-achter-de-camera-ipv-ervoor_6374f577a2c7b_medium

Steenuil

© Astrid Windmeijer

Deze steenuil wilt zelf achter de camera, in plaats van ervoor! Of zou hij de foto's die fotograaf Astrid Windmeijer heeft gemaakt aan het beoordelen zijn? 

Het is belangrijk om altijd in gedachten te houden dat natuurfotografie verstorend kan zijn voor dieren, zeker als je te dichtbij komt. Houdt daarom gepaste afstand en gebruik voor close-up shots het liefst een hulpmiddel als een telelens. Lees meer tips in de fotocode.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.