Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dieren met een nat pak | Fotoserie

  •    •  
03-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1765 keer bekeken
  •  
natteeekhoorn

© NicolineenAad

Met dit regenachtige weer blijven we liever lekker binnen... en omdat mooie plaatjes schieten in de regen ook wat moeilijker is, duiken we het fotoarchief in ter inspiratie. Zo werkt de staart van een rode eekhoorn als een paraplu in de regen, wat fotograaf NicolineenAad mooi wist vast te leggen. Een aantal natte dieren op een rij:

kraai_regen

Schitterend hoe de regendruppels glinsteren op het zwarte verenpak van de kraai. "Soms is een kraai ook gewoon mooi om te zien", schrijft fotograaf erikveldkamp.

haas_paulvanEck

© Fotograaf paulvanEck

De haas vond het vermoedelijk koud en guur. Nogal verfomfaaid zat hij er bij, zijn poten likkend om er nog wat van te maken. Fotograaf PaulvanEck

ijsvogel_regen

Tijdens een regenbui probeert deze ijsvogel de druppels van zich af te schudden. Dat heeft natuurlijk weinig zin. Fotograaf ericarotterdam

spin_nat

Een paar druppels kunnen een kruispin al flink nat maken. Mooi om te zien hoe het web van een spin zichtbaar wordt door alle druppels. Fotograaf Marieke1962

na_regen_komt_zonneschijn_5f81ce847e8f9_medium

Torenvalk

© SjanivanOphemert

Deze torenvalk wordt overvallen door een wolkbreuk in de Krimpenerwaard. Fotograaf SjanivanOphemert 

nat_pak_5e51293da2d2b_medium

© LidideBoer

"Poetsen, poetsen, poetsen om zijn pak weer droog te krijgen!" LidideBoer fotografeerde een haas met een natgeregende vacht. 

Heb je zelf een mooie foto gemaakt? Stuur die dan in via onze Fotopagina. Een filmpje kan je insturen via Zelf Geschoten.

Meer over:

regen, druppel, nat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.