Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

With Love S02: luchtig, sexy én een maatschappelijke ondertoon

  •  
04-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
WLOV_S2_UT_202_220712_ESTKEV_01644R_3000

© Amazon Studios

De familie Diaz doet ook dit seizoen alles met en uit liefde.

With Love zette in het eerste seizoen driedimensionale BIPOC, trans en queer personages op de voorgrond in een genre dat wordt gedomineerd door witte heteronormatieve verhalen. Het tweede seizoen doet dit ook, en geeft meer (romantische én seksuele) ruimte aan de oudere personages.

Het tweede seizoen van de romkom With Love beslaat weer een jaar in het leven van de familie Diaz, maar de afleveringen zijn dit keer niet gelinkt aan een feestdag. Lily (Emeraude Toubia) heeft in de eerste aflevering nog alle hoop dat Santiago (Rome Flynn) van gedachten verandert over trouwen. Maar helaas. Terwijl haar broertje Jorge (Mark Indelicato, Ugly Betty) zich verlooft tijdens de familiekerstviering, besluiten Santi en Lily uit elkaar te gaan. De twee proberen vrienden te blijven, maar dat blijkt in de praktijk toch te pijnlijk te zijn. Door een liefdesverklaring tijdens het vrijgezellenfeest van Jorgito komt Lily in een driehoeksverhouding, hoewel ze dat zelf niet zo ziet.

WLOV_S2_UT_201_220622_HAYCOL_00525R_3000

© Amazon Studios

Ouders Beatriz (Constance Marie) en Jorge Sr. (Benito Martinez) hebben hun vurige liefde weer helemaal teruggevonden. Oma (Renee Victor) en opa Delgado (Pepe Serna) weten ook hoe ze de romantiek in hun relatie in leven houden. Opa Luis geeft Miles (Todd Grinnell) zelfs tips.

WLOV_S2_UT_203_220727_ESTKEV_00395r_3000

© Amazon Studios

With Love is in de kern een romantische komedie, maar heeft door de steeds korte en treffende dialogen ook een maatschappelijke ondertoon. Die ondertoon komt vooral door de bijrollen en niet door de verhaallijn van het hoofdpersonage Lily. Zo wordt krachtig een van de oorzaken van (dodelijk) geweld tegen trans vrouwen aangestipt. En wordt op humoristische wijze biculturaliteit geïllustreerd in Henry’s (Vincent Rodriguez III, Craxy Ex-girlfriend) personage. Ook laat zijn personage zien dat mensen niet altijd gehecht zijn aan of waarde geven aan tradities van hun etnische afkomst.

WLOV_S2_UT_203_220722_ESTKEV_01519RC_3000

© Amazon Studios

With Love is vooral een heerlijk escapisme vol romkom-clichés, sexy scènes en verhaallijnen die vaker te zien zouden moeten zijn.

With Love S02, vanaf vrijdag 2 juni 2023 in zijn geheel op Amazon Prime Video

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief