Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery: absurdisme op topniveau

  •  
15-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery
Will Arnett betoont zich weer de schmierkoning in moordmysterie waarin hij niet onverdienstelijk wordt bijgestaan door Maya Rudolph en Jason Bateman.
Foto credits: Saeed Adyani / Netflix
Komiek Maya Rudolph en acteur Jason Bateman zijn ditmaal de rechercheurs in opleiding die nestor Terry Seattle (Will Arnett speelt de man met ‘een gefaald huwelijk’ en ‘milde tot erge psoriasis’) moeten helpen bij een moordzaak. Dat betekent simpelweg: Rudolph en Batemen hebben geen script en worden als het ware geleid door Seattle. Dat levert logischerwijs opnieuw hilarische beelden op, want Rudolph en Bateman hebben er zin in. Sowieso heeft Rudolph in talloze komedies al laten zien dat improvisatie haar forte is. Dus dan kan je al een beetje indenken wat er gebeurt als er tijdens een kersborrel ineens een dode kerstman op de grond ligt.
Daar kan je dan, en dat oogt als een macaber schouwspel, ook lekker mee spelen: de vermoorde kerstman betoont zich een onvervalste marionet. Rudolph beweegt de mond van het kerstfiguur en doet Kim Kardashian na, terwijl Seattle druk met zijn armen beweegt. Maar er moet natuurlijk ook een moord worden opgelost. Dat betekent simpelweg dat de makers een keur aan andere beroemdheden, onder wie Pete Davidson, introduceren die allemaal potentiële verdachten zijn. In een aflevering waarin het tempo almaar wordt opgevoerd en Arnett steeds harder begint te schreeuwen en steeds extremer begint te schmieren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery
Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery is een Netflix-titel waarin duidelijk te zien is dat de deelnemers niet erg veel voorbereidingen treffen. De interactie tussen Rudolph, Bateman en de cast is spontaan, waardoor veel scènes verfrissend ogen. Een beetje alsof je ze als kijker toevallig tegenkomt op een kerstfeestje waar ze in komische zin met elkaar staan te sparren. Als je iets luchtigs wilt zien met kerst, dan moet je bij Terry Seattle en z’n rare capriolen zijn.
Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery, vanaf 15 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief