Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Zender USA bestelt Bourne-serie Treadstone

  •  
19-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bourne poster
De spin-off over het geheimzinnige CIA-programma uit de Bourne-films gaat hier vermoedelijk naar Amazon.
Treadstone is een spin-off van de Bourne-films en draait om het gelijknamige project van de CIA, waarbij rekruten worden gekneed tot bijna onmenselijke moordmachines. In het eerste seizoen volgen we een aantal door Treadstone getrainde 'sleeper agents' die uit hun slaap ontwaken en hun missies hervatten. Treadstone (en later ook Blackbriar) vormde een belangrijk onderdeel van de Bourne-films met Matt Damon. De door Damon gespeelde Jason Bourne verkreeg zijn 'skills' door middel van deze dubieuze CIA-operatie. De Treadstone-serie is afkomstig van Tim Kring, de bedenker van Heroes en Touch. Ramin Bahrani (99 Holmes, Fahrenheit 451 ) is één van de producenten en zal ook de eerste aflevering regisseren. Een cast is er nog niet, maar optredens van Damon en Jeremy Renner (die de hoofdrol had in The Bourne Legacy) lijken onwaarschijnlijk.
Zender USA is momenteel in onderhandeling met Amazon voor de internationale uitzendrechten. Amazon zou de serie dan straks aan mogen bieden in Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief