Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Under the Bridge S01: oogt ietwat ouderwets maar wél goed gecast

  •  
10-07-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10769 keer bekeken
  •  
UnderTheBridge

© Hulu

True-crime-verfilming over de moord op een jonge Canadese vrouw in 1997 is vooral de moeite waard vanwege de chemie tussen actrices Lily Gladstone en Riley Keough.

Veel noemenswaardigs gebeurt er niet in het idyllische Canadese Saanich, een stad gelegen op Vancouver Island. Totdat in 1997 de 14-jarige Reena Virk wordt vermoord door een groep leeftijdsgenoten. Dat incident leidt in Canada tot ‘morele paniek’. De in 2022 overleden auteur Rebecca Godfrey publiceerde in 2005 Under the Bridge, over het noodlot van Virk. Acteur, scenarist en regisseur Quinn Shephard (Not Okay, 2022) vormde dit boek om tot een miniserie met hoofdrollen voor Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon, 2023) en Riley Keough (Zola, 2020). Gladstone speelt Cam Bentland, de agent die op de moordzaak wordt geplaatst; Keough geeft gestalte aan Godfrey, dan een jonge vrouw op zoek naar een onderwerp voor haar nieuwe boek.

Under the Bridge leunt zeer sterk op de actrices, waardoor de soms ietwat rommelige verhaallijnen vakkundig worden gemaskeerd. De jonge Vritika Gupta is Reena Virk, een tiener met Indiase ouders die door haar klasgenoten regelmatig wordt gepest. Naarstig probeert ze erbij te horen: ze begint naar de onder de jonge vrouwen populaire gangsterrap te luisteren, koopt dezelfde nagellak en draagt populaire baggy kleding. Toch wordt ze telkens uitgesloten, in het bijzonder door kwelgeest Josephine (Chloe Guidry) die bij de moord een cruciale rol speelt. Het televisiedrama maakt heel knap invoelbaar hoe hels Virks situatie is.

under-the-bridge_wc4mAE

© Hulu

Shephard schakelt ook telkens tussen heden en verleden, zodat je als kijker getuige bent van hoe de tieners gaandeweg ontsporen. Dankzij deze benadering krijgen de personages steeds meer vorm. Toch voelt de serie bij vlagen een beetje ouderwets. Is het de niet erg uitdagende cameravoering? De overload aan true-crime-verfilmingen? Gelukkig is er dus wel die chemie tussen Keough en Gladstone, twee van de beste actrices van het moment.

Under the Bridge, vanaf woensdag 10 juli 2024 bij Disney+

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief