Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Tytgat Chocolat komt naar Videoland

  •  
02-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tytgat Chocolat
De cast van de Belgische dramaserie bestaat voornamelijk uit acteurs met een mentale beperking.
Jasper Vloemans (Jesse Palmaerts) werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Hij wordt verliefd op zijn collega Tina Dibrani (Mira Bryssinck), een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots wordt teruggestuurd naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Samen met een aantal van zijn collega's besluit hij haar achterna te reizen. Veel van de acteurs uit Tytgat Chocolat, waaronder hoofdrolspeler Palmaerts, maken in het dagelijks leven deel uit van Theater Stap, een gezelschap uit Turnhout dat werkt met een vast ensemble van acteurs met het syndroom van Down. Verder zijn ook Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem en Els Dottermans in de serie te zien. Tytgat Choclat werd bedacht door Marc Bryssinck, de artistiek directeur van Stap, en regisseur Filip Lenaerts.
Tytgat Chocolat verschijnt 5 december bij Videoland. In 2017 won de serie de Prix Europa, een prijs die dit jaar gewonnen werd door de tv-serie Gevoel voor Tumor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief