Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Trailer voor Cuba and the Cameraman van Netflix

  •  
08-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cuba and the Cameraman
Netflix duikt in de geschiedenis van Cuba met de documentaire Cuba and the Camerman.
Het onthullende portret volgt de levens van Fidel Castro en drie Cubaanse families die de gevolgen van het beleid van de (latere) president aan den lijve ondervonden. Regisseur Jon Alpert is namelijk al zijn hele leven geobsedeerd door Cuba en het omstreden leiderschap van Castro. In de jaren 70 reisde hij voor het eerst met zijn camera naar Cuba, om verslag te doen van de revolutie daar. Hij bouwde er zelfs een band op met Castro, die altijd blij was om ‘the journalist’ – zoals hij Alpert noemde – weer te zien. Halpert bleef door de jaren heen Cuba bezoeken om daar met de mensen te praten over de huidige staat van het land. Over een periode van van 45 jaar schoot hij duizenden uren aan beeldmateriaal, dat werd gebruikt als basis voor de documentaire.
Cuba and the Cameraman was al te zien op de filmfestivals in New York en Venetië. Op 24 november zal Netflix de film, die in Amerika ook eventjes in de bios verschijnt, toevoegen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief