Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Three Families: Brits abortusdrama is in juli te zien bij Canvas

  •  
09-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
Three Families

Het door feiten geïnspireerde drama volgt een aantal Noord-Ierse families die door toedoen van de zeer strikte abortuswet voor onmogelijke dilemma's worden gezet.

De Britse miniserie Three Families is zondag 28 juli te zien op de Belgische televisie bij Canvas: de reeks bestaat uit twee afleveringen die in de avond allebei uitgezonden zullen worden. Het op feiten gebaseerde drama speelt zich af tussen 2013 en 2019 en draait om de verhalen van een aantal families in Noord-Ierland die daar te maken krijgen met de enorm strikte abortuswet. Zo neemt moeder Theresa (Sinéad Keenan) een controversiële beslissing wanneer ze ontdekt dat haar tienerdochter in verwachting is. Ook volgen we een pasgetrouwd stel (Amy James-Kelly en Colin Morgan) dat tot de ontdekking komt dat hun baby de zwangerschap niet zal overleven. De serie werd geschreven door Gwyneth Hughes (Mr. Bates vs The Post Office), die zich tijdens haar research liet inspireren door waargebeurde verhalen van Noord-Ierse families, maar uiteindelijk wel de namen van alle betrokkenen veranderde.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief