Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Tower: Britse misdaadserie gaat in mei van start op België Eén

  •  
27-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10155 keer bekeken
  •  
TheTower

© ITV

Inspecteur Sarah Collins (Gemma Whelan uit Game of Thrones) onderzoekt de dood van een Libische tiener en een 52-jarige politieagent.

Foto credit: ITV / HBO

The Tower is in Nederland online beschikbaar op HBO Max, maar de Britse politieserie gaat binnenkort ook van start op de Belgische televisie. Het drama markeerde de eerste echte hoofdrol voor Gemma Whelan, die internationaal doorbrak als Yara Greyjoy in Game of Thrones en daarna te zien was in series als Killing Eve en DI Ray. In The Tower geeft ze gestalte aan inspecteur Sarah Collins, die wordt opgeroepen als beneden aan een flatgebouw de levenloze lichamen worden gevonden van een 15-jarige Libische tiener en een 52-jarige politieagent. Op het dak treft ze vervolgens nog een andere agente en een getraumatiseerde 5-jarige jongen aan. Het vijfdelige The Tower is gebaseerd op een boek van Kate London, die samen met Patrick Harbinson (Homeland) aan de tv-verfilming werkte.

The Tower is vanaf vrijdag 12 mei te zien op België Eén.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief