Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Rookie S04E01: lightversie van Lethal Weapon

  •  
07-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1561 keer bekeken
  •  
the-rookie_Hf4yvo

© ABC

John Nolan (Nathan Fillion) is eindelijk een volwaardige politieagent, hoewel de kinderlijke verhaallijnen zich blijven aandienen. 

Eigenlijk rees vanaf het tweede seizoen elke keer de vraag: wanneer maakt John Nolan (Nathan Fillion) nu eindelijk eens promotie en is hij geen ‘rookie’ of novice meer? Welnu, dat gebeurt aan het begin van het vierde seizoen. Sergeant Grey (Richard T. Jones) spreekt na een missie die eigenlijk niets meer te maken heeft met politiewerk eindelijk de verlossende woorden uit. Niettemin begint het vierde deel waar het derde seizoen eindigde: met de kidnapping van Lopez (Alyssa West) door drugshandelaar La Fiera (Camille Guaty). Lopez' echtgenoot West (Titus Makin Jr.) probeert haar tevergeefs te redden.

the-rookie_AWBbim

© ABC

Strafpleiter Evers (Shawn Ashmore) weet door zijn ziel aan de duivel te verkopen Lopez’ locatie te achterhalen. Ze is beland in Guatemala. Je zou zeggen: daar zijn de LAPD-badges van Nolan en zijn collega’s niet geldig. Toch weten de agenten een chantabele wapenhandelaar te charteren die een helikopter en automatische wapens regelt. Dus verruilen de dienders Los Angeles voor het Latijns-Amerikaanse land in een aflevering die zich laat omschrijven als Lethal Weapon-light (de films; niet de serie). The Rookie is soms groots, maar dan voor een televisiedrama. Hoewel ook eigenaardigheden opvallen: zoals wanneer na een inval in de openingsscène een bom wordt ontdekt die aan Lopez’ jurk is vastgebonden.

the-rookie_ShlnKi

© ABC

Beetje vergezocht? Of wanneer blijkt dat West tijdens zijn reddingspoging nog z’n nagels in de moordenaar zette – dat blijkt handig bij het sporenonderzoek, maar klinkt kolderiek. Tegelijkertijd moet The Rookie het hebben van de actie, omdat het aan volwassen verhaalwendingen toch telkens weer ontbreekt. En dan is er nog dat rechts-conservatieve gezever (‘straks hebben ze het op álle agenten gemunt’) dat telkens opsteekt. En sowieso: zijn er in Los Angeles zelf niet nog genoeg verhalen te vertellen?

The Rookie S04, vanaf maandag 7 augustus 2023 in zijn geheel bij Videoland

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief