Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Looming Tower: Hulu onthult trailer

  •  
17-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Looming Tower
Volgende maand komt Hulu met een nieuwe miniserie over de aanslagen in New York op 11 september 2001.
De streamingdienst gebruikte het gelijknamige boek van Lawrence Wright (bekroond met een Pulitzerpijs) als basis voor The Looming Tower, waarin wordt gesteld dat de rivaliteit tussen de FBI en de CIA de acties van Al-Qaida in de kaart speelde, omdat beide instanties destijds informatie voor elkaar verborgen hielden. De FBI wordt in de serie vertegenwoordigd door John O'Neill (Jeff Daniels, onlangs te zien in Godless ), die regelmatig in aanvaring komt met CIA-analist Martin Schmidt (Peter Sarsgaard, onlangs te zien in Wormwood ). Daarnaast zijn ook Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire), Tahar Rahim (Un prophète) en Alec Baldwin (30 Rock) in de serie te zien. The Looming Tower is afkomstig van showrunner Dan Futterman en producent Alex Gibney. Futterman schreef eerder de scripts voor de films Capote (waarin Philip Seymour Hoffman zijn enige Oscar voor won) en Foxcatcher.
Hulu heeft de premièredatum van het tiendelige The Looming Tower vastgelegd op 28 februari. In Nederland gaat de serie op 1 maart in première op Amazon Prime.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief