Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Longest Night S01E01: spannend en sfeervol

  •  
09-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
The Longest Night
Een gevangenisdirecteur zet zich schrap voor een nacht waarin snode types proberen een seriemoordenaar te bevrijden uit zijn instelling.
The Longest Night ( La noche más larga ) doet van meet af aan denken aan Assault on Precinct 13 (1976), de klassieker van John Carpenter waarin een kleine groep van vastberaden helden een politiebureau in Los Angeles gedurende een lange nacht verdedigt tegen een bloeddorstige straatbende. Maar in de Spaanse thriller is de plaats van handeling niet een kantoor maar een gevangenis. Directeur Hugo Roca (Alberto Ammann) zwaait de scepter in de Baruca-gevangenis, die tevens dienstdoet als psychiatrische instelling. Tijdens kerstavond krijgt hij een vervelend verzoek: seriemoordenaar Simon Lago (Luis Callejo) is gearresteerd en zal bij hem worden ondergebracht, kan hij daarbij aanwezig zijn?
Roca snelt met z’n kinderen – dat is zijn eerste stupide beslissing, wie neemt z’n kinderen mee naar een wespennest? – naar de gevangenis. Daar krijgt de kijker al een glimp van wat komen gaat. De gevangenisdirecteur straalt weinig autoriteit uit, en Lago voorspelt al dat ‘het een lange nacht’ wordt: een bewapende bende zal namelijk proberen Lago uit te breken. En Roca heeft een probleem: sommige bewaarders lijken hem zelfs te verachten. Vervolgens introduceren showrunners Xose Morais en Victor Sierra een deel van de andere gedetineerden: een kleurrijk gezelschap met een aantal gevaarlijke probleemgevallen. Hoewel het erop lijkt dat sommige gevangenen Roca zullen helpen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Longest Night
The Longest Night laat zich omschrijven als een snelkookpan: Roca heeft slechts luttele momenten om zijn strategie te bepalen, voordat hij zich bevindt in een nachtmerrie. Ook wordt al snel duidelijk dat Lago misschien onderdeel is van een soort merkwaardig overheidscomplot. De Spaanse thriller is dan ook spannend en sfeervol, en de Spanjaarden betonen zich eens te meer experts in het visualiseren van verhalen over uitbraken en overvallen, zie ook La Casa de Papel.
The Longest Night S1, vanaf 8 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief