Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Joel McHale Show S01: gouden concept met wisselende grappen

  •  
21-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
The Joel McHale Show
Met The Joel McHale Show borduurt de komiek voort op succesconcept The Soup, waarin hij rare tv-fragmenten met leuke en minder leuke grappen en sketches aan elkaar praat. De focus ligt nu (iets) meer op internationale televisie.
Het vertonen van opvallende of rare tv-fragmenten, al dan niet voorzien van sarcastisch commentaar, is altijd een garantie voor succes - er is vrijwel geen Nederlandse talkshow of BN'er-programma dat er geen vast blokje voor heeft ingebouwd. Dit concept vormde dertig jaar geleden de basis voor Talk Soup en opvolger The Soup, twee shows van E! Channel die Amerikaanse programma's tegelijkertijd aanprezen en bekritiseerden.
Op Netflix mag de laatste presentator van dat programma Joel McHale (ook bekend van de NBC-sitcom Community ) het concept voortzetten met zijn eigen Joel McHale Show. Er is weinig veranderd aan de formule, want tussen alle grappige fragmenten door worden wel talloze andere Netflix-programma's zoals GLOW , Ultimate Beastmaster en Fuller House aangeprezen. ‘Ah, jij hebt ook dertien seizoenen gekregen? Oh, dertien áfleveringen, wat schattig!’, begroet Fuller House-actrice Jodie Sweetin presentator McHale in de gangen van het Netflix-gebouw.
4554.w2160.0.bc445df
De grappen van McHale zijn van zeer wisselend niveau en sommige vlugge terzijdes met Amerikaanse (B-)sterren zullen aan de meeste Nederlandse kijkers verloren gaan (wie zal hier producent Paul Feig kennen?). Maar het lachen om bizarre tv-fragmenten afkomstig van de vele duizenden kanalen die de VS rijk is, blijft een gouden concept. Twee Tokkies vechten vanwege een overleden grootmoeder in Love & Hiphop: New York, in Sister Wives wordt een valse ballade gezongen en een Jehova's getuige legt op een relikanaal uit dat masturberen zonder orgasme toch ook echt onder masturberen valt.
4552.w2160.0.0512dbd
Het blokje 'buitenland', de update die The Joel McHale Show naar eigen zeggen biedt in vergelijking met The Soup, komt nog niet helemaal uit de verf. Grappen maken over taalverschillen (kind is in Zuid-Afrika 'kunt', hihi) of Zuid-Koreaanse beeldtaal ('je weet wel, het léuke Korea waar burgers wel voedsel hebben') voelt wat goedkoop en gemakzuchtig. (Al verheugen we ons uiteraard wel op een toekomstige aflevering waarin Nederlandse televisie aan bod gaat komen!)

Blijf trouwens tot de laatste seconde kijken. De leukste grap is de aftiteling, waarin effectief de draak wordt gestoken met de onhebbelijke eigenschap van Netflix om de aftiteling van programma's niet te laten zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief