Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Bubble: chaotische parodiefilm midden in de pandemie met sterrencast

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
The Bubble
Met onder anderen Karen Gillan, Pedro Pascal en David Duchovny als onuitstaanbare acteurs.
De komediefilm The Bubble van regisseur Judd Apatow ( Girls , The 40-Year-Old Virgin) is een film in een film en duurt lang - ruim twee uur. Het is een warboel van verschillende tonen, thema’s en grappen die niet bepaald grappig zijn. Er gebeurt veel: er wordt een film met vliegende dinosaurussen gemaakt, er is een beveiligingsbedrijf dat geweld gebruikt om de acteurs op de set te houden, en de personages hebben allemaal hun eigen sores die door de pandemie uitvergroot worden.
De film is namelijk gesitueerd aan het begin van de pandemie en volgt een zevental onuitstaanbare Britse en Amerikaanse acteurs die in een hotel gestopt worden om het zesde deel van de blockbusterfranchise Cliff Beasts op te nemen. (Die als 1 aprilgrap een echte trailer kreeg.) Ze moeten bij aankomst een covid-test doen, twee weken in quarantaine op hun kamer, en afstand houden. Uiteraard krijgen ze gedurende de opnames te maken met meer quarantaine, de griep en ‘onmenselijke omstandigheden voor acteurs’.
The Bubble
Gavin (Peter Serafinowicz) is de producent van de Cliff Beasts en heeft Darren Eigen (Fred Armisen) aangenomen als regisseur. Verder zijn er nog vier medewerkers die geïnstrueerd worden om de acteurs ‘een goed gevoel te geven, ze niet uit te putten en ze niet te neuken’, want ‘acteurs zijn dieren. Ze liegen letterlijk voor brood’.
The Bubble
Het verhaal volgt vooral Carol Cobb (Karen Gillan) die niet staat te springen om weer in haar rol te stappen voor het zesde deel van Cliff Beasts. Maar ze moet de rol wel aannemen, omdat haar carrière na een rampzalige vorige film anders voorbij zal zijn. Carol’s medespelers zijn Lauren (Leslie Mann), Howie (Guz Khan), Dieter (Pedro Pascal), Dustin (David Duchovny), Sean (Keegan-Michael Key) en opkomende TikTok-ster Krystal (Iris Apatow) die de meeste van Carol’s teksten krijgt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Bubble
De film was duidelijk leuk om te maken voor de cast, maar hangt op inside Hollywoodgrapjes en hoewel het enigszins kritiek probeert te geven op agisme in filmland en grote productiebedrijven die alles op alles zetten om films af te ronden, is het gewoonweg niet grappig of aanhoudend genoeg voor de lange speeltijd.
The Bubble, vanaf 1 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief