Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sky High: The Series S01E01-02: opzichtige clichés

  •  
17-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
341 keer bekeken
  •  
Sky High: The Series
Spin-off van film uit 2020 over een Madrileense jonge vrouw die zich onderdompelt in een crimineel milieu stelt teleur.
Foto credits: Jaime Olmedo / Netflix
Sky High: The Series ( Hasta El Cielo: La Serie ) is, zie de titel, een spin-off van de gelijknamige film uit 2020. Daarin maakt Ángel (Miguel Herran uit La Casa de Papel ) furore als beroepscrimineel. Al snel wordt hij de secondant van de imposante maffioso Rogelio (Luis Tosar uit Mientras Duermes , 2011). Ook krijgt hij een relatie met Rogelio’s dochter Sole (Asia Ortega). Herrans personage komt echter uiteindelijk te overlijden. In Sky High: The Series staat Sole er dus min of meer alleen voor. Ze runt een kledingwinkel maar dompelt zich daarnaast onder in dubieuze zaakjes. Terwijl vaderlief naarstig probeert te zorgen dat zijn dochter niet van het rechte pad geraakt.
Sole wil, zo verkondigt ze aan het begin van de eerste aflevering, evenwel de dingen op haar manier doen. Dat is niet altijd even slim, blijkt al snel. Showrunner Jorge Guerricaechevarría schetst in de openingsaflevering meteen het levensgevaarlijke criminele milieu in Madrid. Een groep mannen berooft een truck vol hammen. Als kijker denk je: is dat wat waard? Jawel, als je er maar genoeg van rooft, en ze blijken ambachtelijk gemaakt, dan kan je er een fortuin mee verdienen. De jonge criminelen worden aangestuurd door Rogelio, die op slinkse wijze de politie telkens een stapje voor is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sky High: The Series
De bovengenoemde scène doet eventjes denken aan Heat (1995), het heist-epos van Michael Mann. Maar Guerricaechevarría vervalt verderop in de reeks al snel in clichés; zo lijkt het erop dat er een relatie zal ontstaan tussen Sole en een politie-infiltrant. Sowieso probeert de scenarist in de eerste twee afleveringen veel te veel personages te introduceren. De kunst van een pilotaflevering is juist de kijker meelokken op een intrigerende reis. En dan is er nog de kazige dialoog, zoals een politieagent die zegt dat hij degene zal zijn ‘die Rogelio opsluit’. Sky High: The Series stelt in veel opzichten teleur.
Sky High: The Series S01, vanaf 17 maart 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief