Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Round up: nieuws over Apple, Disney en meer

  •  
28-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Muppets
Aan het einde van de maand zetten we het belangrijkste nieuws over de (nog) niet beschikbare VOD-diensten voor je op een rij, met onder meer aandacht voor Disney en Apple.
We houden je dagelijks op de hoogte wat betreft de in Nederland beschikbare VOD-diensten als Netflix, Amazon en Videoland, plus aanbieders als Ziggo en de NPO. Toch is het leuk om af en toe wat verder vooruit te kijken. Deze maand bestelde Facebook namelijk een nieuwe serie , waar de techgigant met Elizabeth Olsen een toch redelijk gevestigde actrice voor wist te strikken. Maar naast Facebook investeren ook diensten en bedrijven als YouTube, Apple en Disney in steeds meer tv-content voor eigen streamingdiensten. En ook dat levert uiteraard nieuws op.....
Apple bestelt tv-serie van M. Night Shayamalan
M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) produceert een tiendelige serie voor Apple en zal de eerste aflevering ook zelf regisseren. De psychologische thriller werd bedacht door de Britse schrijver Tony Basgallop. Shyamalan produceerde eerder Wayward Pines op Fox, dat geen derde seizoen meer lijkt te krijgen. Op filmgebied was hij nog succesvol met Split , dat straks een cross-over / sequel krijgt met Unbreakable.
Disney onthult eerste films voor streamingdienst
Disney liet weten voor hun streamingdienst bezig te zijn met een aantal nieuwe live-action remakes van hun tekenfilms. Het gaat om Lady and the Tramp (Lady en de Vagebond) en The Sword in the Stone (Merlijn de Tovenaar). De dienst lanceert in de herfst van 2019 in Amerika en komt later naar Europa. Er komen geen films voor zestien jaar en ouder op te staan; deze blijven bij VOD-dienst Hulu, dat gedeeltelijk eigendom is van Disney.
Bryan Fuller verlaat Amazing Stories van Apple
Bryan Fuller heeft zijn post als showrunner van de aanstaande doorstart van Amazing Stories verlaten vanwege 'creatieve meningsverschillen'. De door Steven Spielberg geproduceerde tv-serie is in ontwikkeling bij Apple, dat tien afleveringen in bestelling heeft staan. Fuller verliet al eerder een aantal 'high profile' series, zoals Star Trek: Discovery en American Gods. Hij is momenteel bezig met een nieuwe adaptatie van The Vampire Chronicles.
The Big Sick-duo maakt Little America voor Apple
Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon maken een serie voor Apple, die ze zullen schrijven in samenwerking met Lee Eisenberg (SMILF). De serie heet Little America en wordt een tragikomische anthologie over hedendaagse immigranten in de Verenigde Staten. Achter de schermen is verder ook Alan Yang ( Master of None ) betrokken. Komende zondag maken Nanjiani en Gordon kans op een Oscar voor de door hen geschreven film The Big Sick.
Ralph Macchio terug als karate kid op YouTube
YouTube onthulde de teaser voor Cobra Kai, een voorzetting van de Karate Kid-films met Ralph Macchio, die onlangs nog een rolletje had in het eerste seizoen van The Deuce. Pat 'Mr. Myagi' Morita is inmiddels helaas overleden maar William Zabka geeft weer gestalte aan Johnny Lawrence, die hier de oude Cobra Kai-dojo nieuw leven in wil blazen. En daar is zijn eeuwige rivaal Daniel LaRusso (Macchio) uiteraard niet blij mee.
Disney brengt The Muppets naar streamingdienst
Ook de poppen van Jim Henson maken straks een comeback op de VOD-dienst van Disney. The Muppets waren in 2011 en 2014 nog te zien in een tweetal bioscoopfilms. Daarna maakte ABC ook een nieuwe tv-serie rond de poppen, maar deze werd al na één seizoen stopgezet. The Muppets krijgen straks echter weer een herkansing als VOD-serie, hoewel Disney momenteel nog druk op zoek is naar een schrijver.
Robert Rodriguez komt met VR-serie The Limit
Regisseur Robert Rodriguez (Sin City) rondde deze maand de opnamen van The Limit af. De virtual reality-serie moet een brug slaan tussen de traditionele widescreen-tv en de 360 graden-kijkervaring. Michelle Rodriguez (Lost) speelt een menselijk superwapen, op zoek naar de organisatie die haar creëerde. De serie is afkomstig van STX, dat later dit jaar een app voor virtuele headsets lanceert.
Carpool Karaoke verlengd met een tweede seizoen
Het is nog niet bekend waar Apple toekomstige series als Amazing Stories en Little America aan zal bieden, maar men verwacht dat de techgigant daarvoor een Netflix-achtige VOD-dienst in het leven gaat roepen. Abonnees van Apple Music kunnen echter al kijken naar Carpool Karaoke. De serie waarin beroemdheden met elkaar en met James Corden in de auto stappen om hun zangtalent te laten horen is inmiddels zeker van nog een tweede seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief