Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Ragdoll S01E01-04: zes moorden, één lichaam

  •  
10-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
463 keer bekeken
  •  
Ragdoll
Drie detectives proberen een seriemoordenaar te slim af te zijn.
‘Hier zullen ze wel een podcast over gaan maken’, zegt de agent op de plaats delict. De Britse misdaadserie Ragdoll is spannend, gruwelijk en de humor heeft iets weg van die in Killing Eve , waar bedenker Freddy Syborn ook aan werkte. De zesdelige thriller is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Cole. Het verhaal speelt zich af in Londen, waar een seriemoordenaar lichaamsdelen van zes verschillende mensen aan elkaar heeft genaaid als een lappenpop en deze op heeft gehangen in een flat recht tegenover die van een van de detectives die op de zaak komt.
DS Nathan Rose (Henry Lloyd-Hughes, The Irregulars ), DI Emily Baxter (Thalissa Teixeira, Too Close ) en derde wiel Lake Edmunds (Lucy Hale, Pretty Little Liars ) werken met een team aan de zaak. Kort na de gruwelijke vondst krijgt de politie een moordlijst van de ‘ragdoll killer’ waar Rose ook op staat. Waarom? Het heeft alles te maken met Rose’s laatste zaak van twee jaar geleden: de crematiemoordenaar die zijn slachtoffers levend in brand stak. Doordat Rose zonder bevel bewijsmateriaal had verkregen, kon de moordenaar lange tijd vrijuit gaan. Na het stukgelopen proces kwam Rose in een psychiatrisch ziekenhuis terecht en hij krijgt nog steeds EMDR-therapie. Het team moet de personen op de lijst beschermen en de seriemoordenaar voor zijn. En dat zorgt zenuwslopende ontwikkelingen en reddingsacties.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ragdoll
De serie slaagt er redelijk in om grotere thema’s rond politiewerk in het verhaal te weven, zoals mentale gezondheid, seksisme en racisme. De seriemoordenaar is zelf ook als een ragdoll van seriemoordenaars uit de popcultuur, zoals Hannibal Lecter en Jigsaw: een tikkeltje té nauwkeurig en voorbereid om echt geloofwaardig te zijn. Innoverend is wel dat hij deepfake-technologie gebruikt om zijn slachtoffers te manipuleren. De serie doet het vooral goed door het hart van het verhaal: de geloofwaardige hechte vriendschap tussen Rose en Baxter.
Ragdoll S01, vanaf 9 december 2021 te zien op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief