Het succesvolle concept maakt een Europees debuut met Duitse spin-off.
Queer Eye Germany volgt dezelfde opbouw als de Amerikaanse versie: een vijftal optimistische queer mensen helpt mensen die zichzelf kwijt zijn geraakt en hulp nodig hebben om zichzelf weer te vinden. De Duitse Fab 5 bestaat uit de non-binaire levenscoach Leni Bolt, de altijd in pak geklede mode-expert Jan-Henrik Scheper-Stuke, de gender non-conforme en met tatoeages en piercings versierde beauty guru David Jakobs, voedingsexpert Aljosha Matturdi en designexpert Ayan Yuruk.
Met groepsknuffels, motiverende peptalks en natuurlijk de nodige emotionele doorbraken (en tranen), voelt de Duitse versie van Queer Eye vertrouwd. Als magie weten ze hun hulpvragers te helpen transformeren tot stralende mensen vol zelfvertrouwen en hoop, in stijlvolle kleding met prachtig ingerichte – en opgeruimde – huizen.
Ze doorkruisen heel Duitsland in een rode bus om hun optimisme, kennis en liefde te delen met degenen die het nodig hebben. Zo maken ze kennis met de alleenstaande vader Björn en zijn negenjarige zoontje. Björn is niet alleen onzeker over zijn uiterlijk, maar ook over zijn rol als vader. Ze helpen hem zich voor te bereiden op een date en laten hem beseffen dat hij een goede en leuke vader is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In Keulen ontmoeten ze Ulrika, die liever niet meer in de spiegel kijkt omdat ze zichzelf niet meer herkent. ‘Ik vind mezelf niet mooi. Ik voel me een vreemde.’ De queers helpen haar weer tijd voor zichzelf te maken en wakkeren de wat ondergedompelde liefde tussen haar en haar man weer aan. In Hagen, gelegen in het Ruhrgebied, helpen ze de 22-jarige voetbalcoach Nils de stap te maken om op zichzelf te gaan wonen en zijn ouders te vertellen dat hij homo is. Hij draagt enkel kleding die anderen voor hem hebben uitgekozen. Tijd dus dat hij zijn eigen kledingstijl ontdekt. Als kers op de taart hebben ze zelfs een eigen huis voor hem geregeld en ze hebben deze woning natuurlijk helemaal naar zijn smaak ingericht.
Queer Eye Germany strooit - net als de Amerikaanse versie - met hoop, positiviteit, geluk en liefde en biedt een wat meer Europese – of eigenlijk Duitse – en diversere queer representatie en zichtbaarheid. En het laat bovendien zien hoe omkijken naar een ander, voor jezelf zorgen en kleine geluksmomenten een leven kunnen veranderen.
Queer Eye Germany S01, vanaf 9 maart 2022 op Netflix