Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Top 2000 a gogo

  •  
28-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Top 2000 a gogo
De uitmuntende petit histoires uit het tv-programma, maar dan iets minder petit.
De periode tussen kerst en oud & nieuw staat voor radioluisteraars in het teken van de Top 2000. Naast die uitzendingen op NPO Radio 2 is de lijst der lijsten ook nog eens vertegenwoordigd op tv met Top 2000 a gogo, waar Leo Blokhuis de afleveringen steevast afsluit met een ‘petit histoire’ over de popmuziek. Voor wie die geschiedenislessen iets te petit zijn, biedt de gelijknamige podcast uitkomst.
Hier duikt Blokhuis in afleveringen van rond een half uur in de geschiedenis van de popmuziek. Daarbij zijn de onderwerpen, net als de invulling van die Top 2000-lijst, heerlijk divers. Zo draait de ene aflevering om de muzikanten die met duo Steely Dan samenwerkten, en gaat het daarna weer over de samples uit Fatboy Slims hit ‘Praise You’. Zeer interessant is ook de aflevering over muzikanten die afscheid nemen met hun laatste plaat, met aandacht voor onder anderen David Bowie en Leonard Cohen.
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de lijst der lijsten, of gewoon op zoek is naar extra informatie over zijn favoriete artiest: Top 2000 a gogo biedt een heerlijk uitgebreide duik in de geschiedenis - waarbij bovendien heerlijk lange audiofragmenten uit de nummers te horen zijn.
Luister hier naar de Top 2000 a gogo podcast.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief