Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Niet klein te krijgen

  •  
05-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
Niet_klein_te_krijgen_Afl_02_Tibbe_cdn_header-1681796568

© BNNVARA

Een aangrijpende collectie verhalen over de strijd tegen kinderkanker in het Prinses Máxima Centrum.

In de tv-serie Niet klein te krijgen volgt Paul de Leeuw een jaar lang vijf kinderen die de diagnose kanker hebben gekregen. De gelijknamige podcastreeks focust zich niet op de patiënten, maar op de behandelaars in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, het ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kinderoncologie.

Veel zwaardere onderwerpen voor een podcast zijn er niet te bedenken, maar Niet klein te krijgen barst van de hoop en de menselijkheid. Artsen, verplegers en receptionisten van het kinderziekenhuis vertellen over hun ervaringen, waarbij ze dagelijks geconfronteerd worden met kinderen die lijden aan kanker. Ook presentator Stefan van der Hulst is ervaringsdeskundige: zijn zoon Bo overleefde een hersentumor.

Het is vrijwel onmogelijk om geen bewondering op te brengen voor de hoofdpersonen in de podcastreeks. Niet klein te krijgen is geen serie die je vrolijk binget, maar de podcast weet je in het hart te raken met verhalen van zorgmedewerkers die alles doen in de strijd tegen kinderkanker.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief