© Kijk Magazine
Van grote ontwikkelingen tot schijnbaar (nutteloze) onderzoeken: Diederik Jekel en Laurien Onderwater duiken vol enthousiasme in de wereld van de wetenschap.
Hoe worden zwaartekrachtgolven vastgelegd, en waarom leidde een mislukt experiment met een menselijke crash test dummy tot de uitvinding van de wet van Murphy? Wetenschappelijke ontdekkingen vatten in begrijpelijke taal is al sinds zijn eerste DWDD-optreden het grote talent van Diederik Jekel. In Kijk: het experiment, een podcast van het gelijknamige tijdschrift, gaat hij daar vol enthousiasme mee door.
Samen met Kijk-redacteur Laurien Onderwater neemt Jekel in de podcastreeks een duik in de wereld van de wetenschap, waar ze van zowel grote als minder grote ontwikkelingen verslag doen. Zo gaat het op het ene moment over de allereerste manier waarop de oude Grieken de omtrek van de aarde berekenden, en op het andere moment over een experiment met betrekking tot welke kaas muggen het lekkerst vinden.
Jekel en Onderwater gaan met aanstekelijk enthousiasme aan de slag met hun onderwerpen en weten - complimenten daarvoor - ingewikkelde concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen, zonder ergens hautain te worden. Het maakt Kijk: het experiment een uitstekende verzameling van wetenschappelijke trivia.
Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief