Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: JFK - The Missing Link

  •  
19-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
500 keer bekeken
  •  
JFKMissingLink

© AVROTROS

Mede dankzij de dagboeken van Willem Oltmans duiken Lammert de Bruin en Babs Assink op knappe wijze in de beroemdste moord aller tijden.

Podcastmakers Lammert de Bruin en Babs Assink leggen de lat steeds hoger. Drie jaar geleden debuteerde het duo nog met een podcast over de dood van platenproducer Bart van der Laar (De showbizzmoord) en anno 2023 wagen ze zich aan een van de bekendste moorden aller tijden: die op John F. Kennedy in 1963.

Over de moord op de Amerikaanse president is al ontelbaar veel gezegd en geschreven, en daarom valt het De Bruin en Assink te prijzen dat ze kiezen voor een Nederlandse insteek tijdens hun onderzoek: de ervaringen van Willem Oltmans. Dankzij zijn onderzoek en zijn dagboeken (die via AI-technieken door Oltmans stem worden voorgelezen) wordt duidelijk hoe dicht hij, dankzij zijn connectie met CIA-agent George de Mohrenschildt, bij de zaak zat.

JFK - The Missing Link zal niet de podcast zijn die het complot blootlegt waar de wereld al zestig jaar naar zoekt, maar het is wel een bijzonder inkijkje in een van de grootste moordmysteries aller tijden. De Bruin en Assink leggen feilloos bloot waarom de moord op John F. Kennedy de wereld nog steeds bezighoudt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief