Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Homecoming

  •  
03-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
Homecoming Podcast
Homecoming is niet alleen een mysterie waar je vanaf de eerste aflevering al middenin zit, maar ook een mijlpaal in de podcastwereld.
Foto credit: WENN Ltd / Alamy Stock Photo
Met Julia Roberts als het gezicht van de reeks, was de tv-serie Homecoming één van de paradepaardjes van Amazon Prime van het afgelopen jaar. Maar hoe spectaculair de muziek (klassiek materiaal uit onder meer oud werk van Hitchcock), het camerawerk en het spel van de 'leading lady' ook zijn, als podcast blijkt Homecoming minstens zo interessant.
De reeks, geproduceerd door Gimlet, richt zich op Heidi Bergman, een psycholoog die voor de Amerikaanse regering werkt. Ze is actief als therapeute bij het Homecoming-initiatief, dat zich richt op de herintegratie van oorlogsveteranen in de Amerikaanse maatschappij. Uit gesprekken die ze heeft met soldaat Walter Cruz, die visioenen heeft waarin hij zichzelf pijn doet, blijkt echter al snel dat er duistere dingen aan de hand zijn rond het project. Bergman probeert het beste voor haar patiënten te doen, terwijl ze door haar baas onder druk gezet wordt om zich aan de regels te houden.
Het verhaal schuift constant tussen het verleden, waarin Bergman voor het Homecoming-initiatief werkt, en het heden, waarin ze een serveerster is. Onder invloed van een medewerker van Defensie die de zaak onderzoekt, begint de voormalige psychologe zich toch steeds meer af te vragen wat er precies gebeurd is.
Met Homecoming horen we de terugkeer van een vervlogen fenomeen: het hoorspel. Dankzij een uitstekend script, een fraaie cast en de toevoeging van muziek en geluiden, is de sfeer ijzersterk. Waar podcasts toch regelmatig rond documentaires of interviews draaien, blijkt deze fictieve thriller ook uitstekend in het medium te passen.
Want hoe uitstekend de serie ook is, als podcast is Homecoming een echte mijlpaal. Bovendien lever je misschien Julia Roberts in, maar je krijgt er alsnog een sterrencast voor terug. In de podcastversie luister je naar onder anderen Catherine Keener (als Heidi Bergman), Oscar Isaac (als Walter Cruz), David Schwimmer, Michael Cera en David Cross. Een heerlijk verslavend mysterie.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief