Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Gefixt

  •  
11-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Gefixt
NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma doen schokkende ontdekkingen in 'de donkere kamer van de sport'.
De eerste aflevering van Gefixt opent met een waarschuwing voor echte sportliefhebbers, die misschien niet willen weten over de mogelijke fraude van hun geliefde atleten. En dat is terecht: de reeks van NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma levert een ontnuchterend beeld van matchfixing.
De twee verslaggevers onderzoeken de verhalen rond verdachte gebeurtenissen in de sport: van een vreemde gele kaart van Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk tot een online dartwedstrijd van Raymond van Barneveld. Bij veel wedstrijden, zeker in beloftecompetities en bij minder populaire sporten, blijken er meer gokkers dan fans te zijn. Van Gorp en Meindertsma raken verstrikt in ‘de duistere kamer van de sport’, waarin miljoenen worden ingezet op wedstrijden die van tevoren al beslist zijn.  
Daarbij voeren ze gedegen onderzoek. Ze spreken met onderzoekers, verdachte sporters en gokkers, én ze hebben ontmoetingen met ‘Appie’, een jonge fixer. Het levert een serie op die weliswaar het romantische beeld van de sportwereld kapotmaakt, maar die van begin tot eind is gevuld met spanning en schokkende onthullingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief