Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: En niemand bleef onaangeraakt

  •  
09-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
NiemandBleefOnaangeraakt

© VPRO

Een even hartverscheurend als liefdevol Nederlands perspectief op de aidscrisis in de vroege jaren negentig.

Toen Martin Schenk in de vroege jaren negentig de diagnose aids kreeg, wilde hij dat zo lang mogelijk voor de buitenwereld geheimhouden. Maar toen de fysieke gevolgen niet meer te verbergen waren, liet hij zich fotograferen door Erwin Olaf voor een campagne die veilige seks stimuleerde. In En niemand bleef onaangeraakt vertelt Jan, Martins partner, over de jaren die ze samen doorbrachten.

Het verhaal van Jan en Martin loopt als een rode draad door de VPRO-podcast, die een beeld schetst van de gevolgen van de aidscrisis op de queer gemeenschap in Nederland. Jan en een groep andere getuigen van de crisis vertellen over de angst waarmee ze leefden en het onbegrip van hun omgeving.

En niemand bleef onaangeraakt vertelt hartverscheurende verhalen, maar doet dat vol liefde en empathie. De podcast biedt, zoals tv-serie It’s a sin dat in 2021 deed voor Groot-Brittannië, het Nederlandse perspectief op de aidscrisis en geeft daarmee een niet te onderschatten geschiedenisles.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief