Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De staatsgreep

  •  
03-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Marcel van Roosmalen
Is de monarchie bestand tegen Marcel van Roosmalen?
Waarom is Nederland nog altijd een monarchie? Overtuigd republikein Marcel van Roosmalen vindt het hoog tijd om het koningshuis af te schaffen, en wil desnoods zelf wel de rol van president op zich nemen. In De staatsgreep probeert hij te achterhalen wat de Oranjes precies doen, en hoe hij zichzelf als staatshoofd zou moeten presenteren.
Bijgestaan door zijn Krokante leesmap -collega Roelof de Vries wil Van Roosmalen weten hoe het dagelijkse leven van onze koning er precies uitziet, en welke politieke partijen zich voor en tegen de monarchie hebben uitgesproken. Met zijn kenmerkende cynisme gaat de journalist in gesprek met journalisten van Vorsten en Blauw bloed , die hij probeert te overtuigen van zijn zaak. Daarnaast vertellen gewone Nederlanders over hun ontmoetingen met de koninklijke familie.
Of De staatsgreep voor een radicale verandering in het politieke landschap zal zorgen valt te bezien, maar in het onderzoek naar zijn mogelijke presidentschap bewijst Van Roosmalen wederom dat zijn gemopper onweerstaanbaar is.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief