Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: van verbrande huid tot burn-out

  •  
02-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jort Kelder Zon
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Deze week onder meer burn-outs en anticonceptiemiddelen.
Midden in deze hittegolf probeert Jort Kelder te achterhalen wat we moeten doen om ons te beschermen tegen de gevaren van de zon. Hij spreekt met dokter Jorrit Terra, die waarschuwt voor een epidemie van huidkanker. Maar het smeren met zonnebrand is niet dé oplossing, zo geeft hij aan.
 
Wilde Haren de Podcast
Aflevering: Lucky Fonz III
Otto Wichers, de man die schuilgaat achter het pseudoniem Lucky Fonz III, scoorde hits met nummers als ‘Linde met een E’ en ‘Ik heb een meisje’. De singer-songwriter schuift aan bij Wilde Haren, waar hij niet alleen praat over muziek, maar ook over persoonlijkheidsstoornissen en intelligentie.
 
Het deed nogal wat stof opwaaien, het artikel van journalist Jasmine Groenendijk met de kop ‘Hoe krijg je zo snel mogelijk een burn-out?’. Ze licht haar cynische relaas, met tips als ‘maak jezelf wijs dat je héél bijzonder bent’, toe en ze legt uit waarom ze op deze toon een artikel over zo’n serieus onderwerp geschreven heeft.
 
De onderzoekspodcast Trees is bezig aan een serie afleveringen over anticonceptie. Het team kijkt in hoeverre de verhalen over de gezondheidsgevaren van deze middelen waar zijn. Met vandaag op het menu: de zogenaamde onttrekkingsbloedingen en een factcheck van het nieuws dat vissen vrouwelijker worden door hormonen van anticonceptie die in het water terechtkomen.
 
Een onderwerp dat altijd actueel is: de vrijheid van meningsuiting. Vier sprekers, waaronder politicoloog Jeffrey Howard en schrijver Elif Shafak, bespreken of iedereen uitgenodigd moet kunnen worden voor lezingen op Amerikaanse universiteiten. Moeten alle meningen op dezelfde manier behandeld worden, en moet je extreme sprekers wel een podium willen geven?
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief