Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast luistertips: de langste dag en Titanic

  •  
21-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Titanic
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week een filmklassieker en de immigratiecrisis in Amerika.
Spreken we eindelijk van een brug te ver voor de administratie van Donald Trump? De immigratiecrisis in de VS bereikte een kookpunt, met het nieuws over kinderen die gescheiden van hun ouders worden opgesloten. Amerika-correspondenten Reinout van Wagtendonk (BNR) en Freke Vuijst (Vrij Nederland) bespreken een heftige politieke week.
Paul Scheer is al heel zijn leven een filmfan, maar heeft een hoop van de klassiekers nog niet gezien. Daarom besloot hij met filmjournalist Amy Nicholson om de top 100 van het American Film Institute te kijken. Deze week: Titanic, de enorme klapper van James Cameron uit 1997 (1998 voor Nederland). De film heeft zowel fanatieke supporters als hartstochtelijke haters - blijft hij twintig jaar na de release overeind?
In de wetenschapspodcast van de NRC buigen Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen zich over een fenomeen dat deze week plaatsvindt: midzomernacht. Op de langste dag van het jaar pakken we veel zonne-uren, maar is dat wel iets positiefs? De wetenschapsjournalisten bespreken de gevolgen voor allergieën, depressies en permanente jetlags.
De politiek incorrecte Australische komiek Jim Jefferies ontvangt zijn collega Brad Williams. De acteur en komiek is een dwerg, waardoor Jefferies een dronken anekdote over een andere dwerg oprakelt. Andere onderwerpen: gescheiden mannen die een boot kopen en enorme lolly’s.
Journalist Mieke van Roosmalen ontmoet Antoinette, die een boerderij in Weert heeft. Haar buurman runde jarenlang een drugslab, waar hij MDMA produceerde. Dat had flinke gevolgen voor het leven van Antoinette, van de constante stank (het afval ruikt naar kattenpis) tot aantasting van de grond.
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief