Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Persvrijheid onder vuur in Nobody Speak-trailer

  •  
16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hulk Hogan
Netflix blikt terug op de rechtszaak die vorig jaar een einde maakte aan de tabloidsite Gawker in Nobody Speak: Trials Of The Free Press.
Gawker zette destijds een sekstape van worstelaar Hulk Hogan online, waarna deze een rechtszaak aanspande. Het door de rechter gevelde oordeel zorgde er uiteindelijk voor dat Gawker en eigenaar Nick Denton financieel kopje onder gingen. Achter de schermen bleek dat miljonair Peter Thiel de door Hogan aangespannen rechtszaak had gefinancierd. Een aantal jaren eerder had Gawker namelijk privé-informatie van Thiel op het internet geplaatst en met alle ophef rond de gelekte sekstape zag hij zijn kans schoon om wraak te nemen. Met de documentaire wil Netflix onderzoeken hoe makkelijk het is voor de superrijken (inclusief Donald Trump) om bepaalde geluiden vanuit de media het zwijgen op te leggen.
Nobody Speak: Trials Of The Free Press werd geregisseerd door Brian Knappenberger. De documentaire was al te zien op het Sundance Film Festival en verschijnt 23 juni bij Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief