Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Peer (Peter) Akkermans & Brian Jacobs

16-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1024 keer bekeken
  •  
peer en brian
DOOR INGRID SPELT
Presentatoren en interieurontwerpers Peer (Peter) Akkermans (1968, Oosterhout, foto links) en Brian Jacobs (1984, Waalwijk) zijn tien jaar samen. Ze wonen met hun twee adoptiehonden Ginger en Lotus in Sprang-Capelle.
Brian Ik was al fan van Paleis voor een prikkie met onze voorgangers Rogier en Frank. Fantastisch dat mensen die het niet breed hebben, geholpen worden met een nieuwe inrichting.
Peer Je hoort zulke schrijnende gevallen. Zo kunnen we mensen een boost geven. Ik hou van interieurprogramma’s. Ik spoel alleen wel snel door naar het eind omdat ik nieuwsgierig ben naar het resultaat.
Brian (Lachend) Ja, dáár kan ik tegen. De meeste programma’s kijken we toch niet samen. Onze smaak loopt nogal uiteen. Ik hou van makkelijke televisie zoals Chateau Meiland. Martien is fantastisch: puur en met een goed hart.
Peer Toevallig kijken we dat wél samen. Martien is heerlijk ontwapenend. Maar ik hou vooral van nieuws-programma’s als Buitenhof, Nieuwsuur en talkshows.
Brian Dan kijk ik naar RuPaul’s drag race. De Nederlandse versie met Fred van Leer loopt nu op Videoland. Wat ik er zo goed aan vind, is dat je door mid-del van kunst mag zijn wie je bent. Verrassend dat wij in Nederland zo’n grote serie kunnen maken. Fred is een icoon. Hij durft zichzelf te zijn en heeft schijt aan iedereen.
Peer Fred is fantastisch, maar mijn programma is het niet. Helemaal niet ontspannend om naar te kijken. Als ie aanstaat, ga ik wat anders doen. New Amsterdam, een ziekenhuisserie, kijken bijvoorbeeld.
Brian Als een serie zich in New York afspeelt, kijkt Peer.
Peer Een fantastische stad met een goede vibe. De dramaserie Scandal is ook in New York opgenomen. Over het Witte Huis en troubleshooter Olivia Pope. Ze heeft stiekem een relatie met de president. Netflixseries zijn mooi gemaakt. Je ziet dat er veel geld is besteed aan vormgeving en styling.

Lees verder in VARAgids 42 vanaf pagina 7.

Meer over:

#artikelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief