Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Paradise PD S02E01-03: absurd, pervers en bijzonder flauw

  •  
08-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Paradise PD S02
Animatieserie is een van de eigengereide pareltjes van Netflix.
Soms, heel soms, is Netflix óók het plaform voor non-conformisten. Want Waco O’Guin en Roger Black zijn mafkezen, zoveel is duidelijk. De laatstgenoemde werkte jaren als stand-up komiek en was te zien als Yucko the Clown in The Howard Stern Show. Maar zo transgressief is Paradise PD ook weer niet: er kijken genoeg mensen naar, anders was er immers geen tweede seizoen verschenen. Netflix is geen charitatieve organisatie; en goddank is er genoeg animo voor de absurde, perverse en bijzonder flauwe humor van O’Guin en Black. Waar ondergetekende geen genoeg van kan krijgen.
Waar draait het nieuwe seizoen van Paradise PD om? Moeilijk te zeggen. Om grapjes over Gwyneth Paltrow: de actrice die tegenwoordig furore maakt als gezondheidsgoeroe. In de derde aflevering zien we hoe een hoogbejaarde politieagent eieren in zijn anus stopt; in navolging van zijn grote idool (hoewel Paltrow – waarschijnlijk vanwege juridische redenen – nergens expliciet wordt genoemd). In diezelfde aflevering besluiten de vrouwelijke agenten een eigen brigade op te richten: de mannen zijn zodoende op zichzelf aangewezen. Dat alleen al biedt genoeg ruimte voor allerlei eigengereide pret.
Paradise PD S02
Paradise PD is in het tweede seizoen opnieuw ongeëvenaarde satire. En alles mag becommentarieerd worden. Oftewel: de makers slaan dikwijls de plank mis. Maar dat is dan weer onderdeel van de grote middelvinger die de animatieserie de facto is. Bovenal zijn de perikelen rondom het politiekorps in het onbeduidende plaatsje en diender Gina Jabowsi (Sarah Chalke uit Scrubs) buitengewoon geestig. Waarmee O’Guin en Black, na het hilarische Brickleberry, opnieuw bewijzen dat ze geen eendagsvliegen zijn.
Paradise PD S02, vanaf 6 maart 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief