Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Overzicht: nieuwe series en films op Netflix

  •  
23-09-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Darkest Hour
Welke films en series komen komen binnenkort naar Netflix? Een overzicht van de aangekondigde titels.
Dit weekend...
Midnight Mass (vrijdag 24/09, Netflix) Psychologische horrorserie van de maker van The Haunting of Hill House, waarin de komst van een mysterieuze priester de inwoners van een eilandje in rep en roer brengt. Lees de recensie.
The Starling (vrijdag 24/09, Netflix) Komische dramafilm met Melissa McCarthy als een vrouw die na een afschuwelijke tragedie geobsedeerd raakt door een vogeltje in haar tuin. Van de regisseur van St. Vincent. Bekijk de trailer.
Ganglands (vrijdag 24/09, Netflix) Franse misdaadserie gebaseerd op de film Braqueurs. De reeks volgt een ervaren overvaller en een jonge dievegge die moeten samenwerken in de strijd tegen keiharde drugsbendes. Bekijk de trailer.
Blood & Water S02 (vrijdag 24/09, Netflix) Zuid-Afrikaans tienerdrama waarin een jonge vrouw de verdwijning van haar oudere zus nog eens onder de loep neemt en zo belandt in een web van leugens en intriges. Bekijk de trailer.
Kota Factory S02 (vrijdag 24/09, Netflix) Komische dramaserie uit India over een centrum waar scholieren uit het hele land zich kunnen voorbereiden op toelatingsexamens. Het drama volgt een 16-jarige student en al zijn vrienden.
Jailbirds: New Orleans (vrijdag 24/09, Netflix) Spin-off van de realityserie Jailbirds waarin nu de gedetineerde vrouwen van het Orleans Justice Center centraal staan. De kijker is getuige van al hun ruzies, gesprekken en flirtpartijen.
Vendetta: Truth, Lies & The Mafia (vrijdag 24/09, Netflix) Italiaanse documentaireserie over een ‘anti-maffia’ coalitie op Sicilië, die als bestrijders van de georganiseerde misdaad zelf ook werden beschuldigd van wanpraktijen.
 
Na het weekend...
Attack of the Hollywood Clichés! (dinsdag 28/09, Netflix) Komische special gepresenteerd door acteur Rob Lowe, waarin de grootse clichés en conventies uit verschillende filmgenres (actie, romantiek) in de spotlights worden gezet.
Britney vs Spears (dinsdag 28/09, Netflix) Documentaire over hoe Britney Spears onder het curatorschap van haar vader vandaan probeert te komen. Erin Lee Carr (How To Fix a Drug Scandal) tekende voor de regie. Bekijk de trailer.
The Chestnut Man (woensdag 29/09, Netflix) Deense misdaadserie van de maker van The Killing, over een mysterieuze moordenaar die op het plaats delict een klein poppetje dat hij maakte van kastanjes achterlaat. Bekijk de trailer.
MeatEater S11 (woensdag 29/09, Netflix) Documentaireserie over jager, schrijver, kok en natuurbeschermer Steven Rinella. Hij reist af naar de mooiste en meest afgelegen gebieden op onze aarde en zet daar wild uit de natuur op tafel.
Friendzone (woensdag 29/09, Netflix) Romantische komediefilm uit Frankrijk, waarin een jongen denkt eindelijk liefdesgeluk gevonden te hebben, maar veel moeite heeft om bij het desbetreffende meisje uit de ‘friendzone’ te komen.
Sounds Like Love (woensdag 29/09, Netflix) Romantische komediefilm uit Spanje, waarin een jonge vrouw uit Madrid alles goed voor elkaar heeft, totdat een ex die haar hart brak plots weer opduikt. Ze zoekt steun bij haar vriendinnen.
No One Gets Out Alive (woensdag 29/09, Netflix) Horrorfilm waarin een vrouw uit Mexico zonder geldige papieren in Amerika terechtkomt. Noodgedwongen neemt ze haar intrek in een vervallen pension waar vreemde dingen gebeuren.
Luna Park (donderdag 30/09, Netflix) Italiaanse dramaserie over een jong circusmeisje dat opgroeit in het Rome van de jaren zestig. Een mysterie rond haar verloren zuster blijkt haar te linken aan een voor haar totaal onbekende wereld.
Love 101 S02 (donderdag 30/09, Netflix) Turks tienerdrama waarin vier buitenbeentjes en een modelstudent hun lerares proberen te koppelen aan een basketbalcoach. Daarbij vinden ze vriendschap, liefde en de moed om zichzelf te zijn.
Baki Hanma (donderdag 30/09, Netflix) Animatieserie gebaseerd op een mangastrip, waarin hoofdpersonage Baki Hanma op weg is om de sterkste vechter te worden en zich voorbereidt op de gevaarlijkste tegenstander tot nu toe: zijn vader.
 
Aangekochte films, specials en docu's...
Waiting for Barcelona (vrijdag 24/09, Netflix) Finse documentaire over de worstelingen van een jonge immigrant zonder geldige papieren. Hij leeft op straat in Barcelona terwijl hij wacht op een werkvisum.
Famous in 7 Days (vrijdag 24/09, Netflix) Italiaanse komedie waarin vier acteurs hopen snel beroemd te worden. Ze ontdekken echter dat hun masterclass acteren oplichterij is en willen nu hun geld weer terug.
1917 (maandag 27/09, Netflix) Oorlogsdrama van Sam Mendes (Skyfall), gemonteerd als een onafgebroken shot. Twee soldaten moeten tijdens de Eerste Wereldoorlog een enorm belangrijke boodschap afleveren.
Just Mercy (maandag 27/09, Netflix) Rechtbankdrama van Destin Daniel Cretton (Short Term 12) waarin een advocaat (Michael B. Jordan) een onterecht veroordeelde man (Jamie Foxx) probeert vrij te krijgen.
Motherless Brooklyn (maandag 27/09, Netflix) Regiedebuut van Edward Norton, die tevens de hoofdrol speelt als een privédetective met tourette die in het New York van de jaren vijftig een moord onderzoekt.
Darkest Hour (donderdag 30/09, Netflix) Biografische dramafilm van Joe Wright (Atonement) met Gary Oldman (die voor de film dan eindelijk zijn eerste Oscar won) als de Britse staatsman Winston Churchill.
The Phantom (donderdag 30/09, Netflix) Documentaire over Carlos DeLuna, die in 1983 ter dood werd veroordeeld voor moord, maar volhield onschuldig te zijn. In de docu gaat men op zoek naar de waarheid.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief