Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

#NoFilter S01E01: flauw en ongeïnspireerd

  •  
16-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sem Filtro
Een naïeve universiteitsstudent wil influencer worden, in zouteloze Braziliaanse komediereeks.
Het ontbreekt bij de Braziliaanse universiteitsstudent Marcely (komiek Ademara Barros) aan zelfreflectie. Ze wil namelijk een influencer worden, maar heeft geen idee hoe ze zichzelf in de markt moet zetten. Zij vindt dat iedereen een influencer kan worden. Een vriend kijkt haar minachtend aan wanneer ze dit zegt en legt uit hoezeer ze het beroep onderschat. Wat gaat ze bovendien aanprijzen, vraagt haar zus zich af. Make-up? Eten? Gelukkig dient zich de eigenaar van een Arabisch restaurant aan, die Marcely haar eerste klus aanbiedt: het filmen van de opening van een nieuwe maaltijdbox. Dat gaat natuurlijk verkeerd.
Het eten blijkt niet te smaken en tot overmaat van ramp valt een met chocopasta gemarineerde deegstok in de wc van de badkamer waar Marcely haar eerste klus filmt. Deze scène is # NoFilter ( Sem Filtro ) in een notendop: flauw en ongeïnspireerd. Willen de makers influencers an sich beschimpen? Ontmaskeren hoe ridicuul het eigenlijk is om geld te krijgen voor het simpelweg in beeld brengen van nieuwe producten? Dat is onduidelijk. Wanneer Marcely’s moeder erachter komt dat haar dochter al dan niet tijdelijk haar studie wil stopzetten om via haar kanaal extra bij te verdienen, dan zijn de rapen wel gaar.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sem Filtro
Maar Marcely belooft haar moeder dat ze weer instroomt zodra ze een beetje geld heeft verdiend. Dat gelooft natuurlijk niemand: als het geld eenmaal begint te rollen, dan zal het nog moeilijker worden om de discipline op te brengen die een studie vraagt. Of zullen de makers toch laten zien dat het leven van een influencer niet per definitie zaligmakend is? Als # NoFilter iets genadelozer was geweest voor het nieuwe beroep dat de serie uitbeeldt, dan was er tenminste een reden om ernaar te kijken. Nu vraag je je vooral af: who cares?
#NoFilter S01, vanaf 15 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief