Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: The Devil Wears Prada, Are You There God? It's Me, Margaret en Allied

  •  
12-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
902 keer bekeken
  •  
allied_xlg

© Paramount Pictures

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een zoektocht naar religie, spionnen in oorlogstijd en een veeleisende baas.

Are You There God? It's Me, Margaret (2023)
Acteurs: Abby Ryder Fortson, Rachel McAdams, Kathy Bates
Regie: Kelly Fremon Craig

are-you-there-god-its-me-margaret_lUdg3z

© Lionsgate

Decennialang weigerde auteur Judy Blume haar boek Are You There God? It's Me, Margaret (1970) te laten verfilmen, maar in 2018 ging ze uiteindelijk toch overstag en verkocht ze de filmrechten aan opkomend regisseur Kelly Fremon Craig en ervaren producent James L. Brooks (As Good As It Gets), die een jaar eerder al indruk hadden gemaakt met The Edge of Seventeen. Het komische drama draait om de 11-jarige Margaret (Abby Ryder Fortson), die opgroeit met een christelijke moeder (Rachel McAdams) en een Joodse vader (Bennie Safdie) en zelf op zoek gaat naar een religie waar ze zich comfortabel bij voelt. Are You There God? It's Me, Margaret werd unaniem de hemel in geprezen door de critici en zelfs Blume noemde de verfilming beter dan haar boek.

Allied (2016)
Acteurs: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
Regie: Robert Zemeckis

Allied

© Daniel Smith / Paramount Pictures

Romantisch oorlogsdrama dat, zeker met al het talent achter de camera, destijds gezien werd als een tegenvaller en daardoor nu misschien een beetje ondergewaardeerd is. Oscarwinnaars Brad Pitt en Marion Cotillard geven in de door Steven Knight (Peaky Blinders) geschreven film gestalte aan een Canadese en een Franse spion die zich begin jaren veertig in Marokko tijdens een geheime missie voordoen als getrouwd stel. Uiteindelijk vallen ze echt voor elkaar en stichten ze een gezin, totdat het personage van Pitt door onverwachte informatie voor een onmogelijk dilemma wordt gezet. Het resulteert in een aardige hommage aan de filmklassieker Casablanca, die er in handen van de technisch immer capabele Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) erg fraai uitziet.

The Devil Wears Prada (2006)
Acteurs: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt
Regie: David Frankel

the-devil-wears-prada_ee8a7edb

© 20th Century Fox

Geestige ontleding van de modewereld, gebaseerd op het semi-biografische boek van Lauren Weisberger, die bij het schrijven veel inspiratie putte uit de tijd dat ze als assistent werkte voor Vogue-baas Anna Wintour. De variatie op Wintour wordt in de film gespeeld door Meryl Streep en zij kreeg daarvoor uiteraard haar zo goed als onvermijdelijke Oscarnominatie, hoewel The Devil Wears Prada ook nog een enorme boost gaf aan de carrières van Anne Hathaway en Emily Blunt. Hathaway speelt een jonge en ambitieuze journalist die komt te werken voor de zeer veeleisende hoofdredactrice van een modeblad (Streep), zonder dat ze thuis is in de fashion-wereld. Het script van de boekverfilming was in handen van Aline Brosh McKenna (Cruella, Crazy Ex-Girfriend).

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief