Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Soul Men, Pulp Fiction en The Godfather

  •  
04-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Pulp Fiction

© Miramax Films

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: zingen met Bernie Mac, de comeback van John Travolta en Marlon Brando als godfather.
Soul Men (2008)
Acteurs: Samuel L. Jackson, Bernie Mac, Sharon Leal
Regie: Malcolm D. Lee
Soul Men
Bernie Mac is hier in Nederland misschien een wat minder bekende naam, veel mensen zullen hem waarschijnlijk het beste kennen van de Ocean's Eleven -trilogie, maar als een van de vier originele Kings of Comedy was hij (door onder andere zijn ontleding van het woord motherfucker ) een grootheid in de stand-up-wereld. Hij overleed in 2008, waarna het postuum verschenen Soul Men een van zijn laatste filmrollen markeerde. Het verhaal is niet heel erg origineel - twee voormalige R&B-zangers die elkanders bloed wel kunnen drinken moeten noodgedwongen samen op een roadtrip - maar Mac heeft een fijne chemie met Samuel L. Jackson, de enige acteur die hem bij kan benen wat betreft gevloek en getier. Ook soul-legende Isaac Hayes, die precies een dag na Mac ook kwam te overlijden, is te zien.
Pulp Fiction (1994)
Acteurs: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman
Regie: Quentin Tarantino
Pulp Fiction
Gangsters die voor aanvang van hun misdaden praten over de meest triviale dingen (van cheeseburgers tot voetmassages) en een non-lineaire verhaalstructuur die ervoor zorgt dat personages die worden doodgeschoten een hoofdstuk later doodleuk weer van de partij zijn: Pulp Fiction was een van de meest invloedrijke misdaadfilms van de jaren negentig, met als gevolg talloze imitaties die iets gelijksoortigs probeerden. De film zorgde ook voor de wederopstanding van John Travolta, die na een aantal slechte Look Who's Talking -sequels ineens weer van alle kanten filmrollen kreeg aangeboden. Overigens maakt Pulp Fiction -regisseur Quentin Tarantino straks een uitstapje naar televisie: in de podcast van Tom Segura liet hij weten het script voor een achtdelige miniserie die hij zelf gaat regisseren klaar te hebben.
The Godfather (1972)
Acteurs: Al Pacino, Marlon Brando, Robert Duvall
Regie: Francis Ford Coppola
14112.w600.0.e5e4f43
Misdaadklassieker van Francis Ford Coppola ( Apocalypse Now ), over de zoon van een maffiabaas die in eerste instantie niets met de praktijken van zijn vader te maken wil hebben, maar uiteindelijk toch gedoemd blijkt om hem op te volgen. Met geweldig acteerwerk van onder meer Marlon Brando: de iconische scène waarin hij slecht nieuws ontvangt van Robert Duvall is bijvoorbeeld nog altijd een ware masterclass. Het tweede deel dat nu ook op Netflix staat was zelfs nog ambitieuzer en epischer, terwijl het verguisde derde deel - waar Coppola in 2020 een herbewerkte versie van uitbracht - nog ontbreekt. Op SkyShowtime kun je nu kijken naar The Offer , dramaserie over de productie van The Godfather , met Dan Fogler als de destijds geplaagde Coppola.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief