Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Official Secrets, Ingrid Goes West en The Good Liar

  •  
25-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Ingrid Goes West
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Aubrey Plaza als stalker, Keira Knightley als klokkenluider en Ian McKellen als oplichter.
Official Secrets (2019)
Acteurs: Keira Knightley, Matt Smith, Rhys Ifans
Regie: Gavin Hood
Official Secrets
Na zijn doorbraak Tsotsi wilde het voor de Zuid-Afrikaanse filmmaker Gavin Hood maar niet lukken om een echt succesvolle Hollywood-blockbuster af te leveren - hij probeerde het met Wolverine en Ender's Game. De laatste jaren ging hij weer voor het wat meer kleinschalige werk, zoals het waargebeurde politieke drama Official Secrets. De film vertelt het verhaal van Katharine Gun, een overheidswerker die in 2003 een verontrustende memo met betrekking tot de invasie van Irak onder ogen krijgt. Ze lekt de memo aan een vriend en wanneer de informatie via via in de krant terechtkomt belandt ze in een politieke slangenkuil. Offical Secrets bewandelt de voor het genre bekende paden, maar kan daarbij leunen op een ijzersterke performance van Keira Knightley.
Ingrid Goes West (2017)
Acteurs: Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O'Shea Jackson Jr.
Regie: Matt Spicer
Ingrid Goes West
In 2017 verschenen 'indie darling' (met een script dat op Sundance in de prijzen viel), die nu via Netflix hopelijk een groter mainstream publiek kan bereiken. Het debuut van regisseur Matt Spicer ( Dollface ) is een geestige ontleding van de in Los Angeles heersende celebritycultuur en de ware betekenis van vriendschap in ons social media tijdperk. Aubrey Plaza (Parks and Recreation) speelt een mentaal onstabiele vrouw die in de ban raakt van het ogenschijnlijk perfecte leven van influencer Taylor Sloane (Elizabeth Olsen) en vanuit Pennsylvania richting de westkust vertrekt om zich in haar leven te nestelen. De (net als zijn vader) vaak stoïcijnse O'Shea Jackson Jr. mag in Ingrid Goes West nu eens een wat meer komische kant laten zien als Ingrids huisbaas / love interest.
The Good Liar (2019)
Acteurs: Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey
Regie: Bill Condon
The Good Liar
Psychologische thriller waarin twee acteerveteranen ons op hun oude dag duidelijk maken dat ze het nog steeds kunnen: Ian McKellen en Helen Mirren laten zich niet tegenhouden door het iewat matige script en genieten in The Good Liar zichtbaar van de mogelijkheid om elkaar (als hun personages) de loef af te steken. McKellen speelt de geslepen oplichter Roy Courtnay, die zijn zinnen zet op de 2 miljoen dollar van weduwe Betty McLeish (Mirren). Er verschijnen echter al snel obstakels op zijn weg die zorgen voor onverwachte complicaties. The Good Liar was na Mr. Holmes en Beauty and the Beast de derde samenwerking op rij van McKellen en regisseur Bil Condon. In 1999 kreeg McKellen een Oscarnominatie voor hun eerste samenwerking Gods and Monsters.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief