Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Green Book, Boy Erased en Mortal Engines

  •  
06-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
191 keer bekeken
  •  
Green Book
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: enorme steden op wielen, een conversie-programma en een Oscarwinnaar.
Boy Erased (2018)
Acteurs: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Joel Edgerton
Regie: Joel Edgerton
Boy Erased
Na zijn succesvolle debuut The Gift koos acteur Joel Edgerton voor zijn tweede film als schrijver en regisseur een beladen onderwerp dat erg actueel is: ook Nederland wacht nog op goedkeuring van een wet die 'homegenezing' moet verbieden. In het biografische Boy Erased speelt Lucas Hedges de op Garrard Conley gebaseerde Jared Eamons, die de destructieve gevolgen van de therapie van dichtbij meemaakt als hij door zijn ouders ( Nicole Kidman en Russell Crowe) gedwongen wordt deel te nemen aan een conversie-programma in Memphis, Tennessee. Edgerton vertolkt zelf de rol van de man die het programma in goede banen moet leiden. De acteur is sinds afgelopen vrijdag tevens te zien in het waargebeurde drama Thirteen Lives op Amazon Prime Video.
Green Book (2018)
Acteurs: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Regie: Peter Farrelly
Green Book
In het jaar dat Spike Lee zijn eerste Oscar won voor het scenario van BlackKklansman , ging de film Green Book van regisseur Peter Farrelly (inderdaad, de helft van het duo achter Dumb & Dumber ) ervandoor met het beeldje voor de beste film. Niet erg verrassend natuurlijk: de Academy is dol op dit soort veilige crowdpleasers over tegenpolen met verschillende etniciteiten - in dit geval rijdt een botte Italiaan (Viggo Mortensen) in de jaren 60 door het zuiden met een gevoelige zwarte muzikant (een ook Oscarwinnende Mahershala Ali) - die langzaamaan vrienden voor het leven worden. Enkele kritische noten - Farrelly zou het 'white savior' cliché niet succesvol ontwijken - bleken de film niet te deren, want ook het publiek kwam massaal naar de bioscoop.
Mortal Engines (2018)
Acteurs: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Regie: Christian Rivers
Mortal Engines
De naam van Peter Jackson werd in de marketingcampagne voor Mortal Engines zo hard gepusht, dat veel mensen denken dat hij de film regisseerde. De Lord of the Rings-maker was echter enkel betrokken als scenarist en producent; hij liet de regie over aan special effects-guru Christian Rivers. De dystopische wereld die hij creëert - met grote rondrijdende steden op wielen - ziet er mede door het computerwerk van Jacksons Weta Digital erg indrukwekkend uit. Helaas is de film zelf vooral een samenraapsel van elementen uit betere scifi en fantasy, die de toch echt wel talenvolle makers nergens een eigen draai weten te geven. Mortal Engines , met onder anderen Robert Sheehan uit The Umbella Academy , flopte destijds jammerlijk aan de bioscoopkassa.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief