Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Nieuwe films op Netflix: Fear, Together Together en The Rainmaker

  •  
19-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Together Together
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een jonge Reese Witherspoon, de kinderwens van Ed Helms, en Matt Damon als advocaat.
Fear (1996)
Acteurs: Reese Witherspoon, Mark Wahlberg, William Petersen
Regie: James Foley
Fear
Vermakelijke stalker-thriller (kijk ook naar You voor een moderner voorbeeld uit dit genre), waarbij de makers het grote succes van Fatal Attraction hoopten te herhalen bij het MTV-publiek, door onder meer twee jonge acteurs te casten: Reese Witherspoon (nu inmiddels een powerhouse-producente in Hollywood, met tv-series als Little Fires Everywhere en The Morning Show ) speelt een 16-jarige tiener die valt voor een lokale bad boy (Mark Wahlberg, toen nog vooral bekend van Marky Mark and the Funky Bunch) die niet van plan is haar ooit te laten gaan. Het bekendste moment (Wahlberg die voor een 'peephole' door het lint gaat) was een voor de gag-reel bedoelde improvisatie, maar werd op verzoek van producer Brian Grazer toch in de film gebruikt.
Together Together (2021)
Acteurs: Ed Helms, Patti Harrison, Tig Notaro
Regie: Nikole Beckwith
Together Together
Charmante indie-film, geschoten in 17 dagen, waarin alleenstaande veertiger Matt (Ed Helms uit The Office ) dolgraag vader wil worden zonder een relatie met iemand te hebben. Hij benadert twintiger Anna (Patti Harrison, die in hetzelfde jaar met een voice-over-rol in Raya and the Last Dragon de eerste transgender actrice werd die te horen is in een Disney-animatiefilm) om draagmoeder te worden, waarna het platonische koppel veel praat over liefde en ouderschap. Tig Notaro ( One Mississippi ) en Anna Konkle ( Pen15 ) hebben bijrollen. Mocht je na afloop op Netflix nog een film willen kijken over mensen die op een alternatieve manier een kind proberen te krijgen, dan is Private Life met Kathryn Hahn en Paul Giamatti ook nog een absolute aanrader.
The Rainmaker (1997)
Acteurs: Matt Damon, Danny DeVito, Jon Voight
Regie: Francis Ford Coppola
16200.w600.0.2a78a70
Na het door de pers gekraakte Jack herpakte Francis Ford Coppola zich met een zeer solide bewerking van het door John Grisham geschreven The Rainmaker , waarbij hij naast alle perikelen in de rechtbank ook de personages nimmer uit het oog verliest. Matt Damon (in het jaar dat ook Good Will Hunting verscheen) speelt de ultieme underdog: als de net afgestudeerde Rudy Baylor zet hij met de gesjeesde Deck Shifflet (Danny DeVito) een vrij bescheiden advocatenkantoor op, waarna hij de strijd aangaat met een corrupte verzekeraar. Claire Danes ( Homeland , The Essex Serpent ) vertolkt een bijrol. Een geplande tv-serie gebaseerd op The Rainmaker stief uiteindelijk een stille dood, maar Netflix heeft nu wel veel succes met een andere advocaat uit de literaire wereld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief