Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

My Unorthodox Life S01E01: onuitstaanbare kloon van The Kardashians

  •  
14-07-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
869 keer bekeken
  •  
My Unorthodox Life
Stompzinnige realityserie over een zakenvrouw die opgroeit in een orthodox-joodse gemeenschap dwingt je om maar niet te veel na te denken bij wat je ziet.
Julia Haart groeit op in een orthodox-joodse gemeenschap nabij New York. Op haar veertigste besluit ze met drie van haar vier kinderen het hazenpad te kiezen. Ze heeft dan al enige tijd twijfels over wat ze een ‘fundamentalistische’ levenswijze noemt en de onderdanige rol van de vrouw hierin en verkoopt al een paar jaar in het geniep verzekeringen en obligaties. Totdat ze genoeg geld heeft om zich van haar echtgenoot af te scheiden. Het is een bijzonder verhaal waar Haart in de realityserie My Unorthodox Life voortdurend op terugvalt. Ómdat het leven wat ze daarna is gaan leiden bijna precies het tegenovergestelde is.
Haart ontpopte zich eenmaal als ‘onorthodoxe’ Jood als een succesvol entrepreneur. De eerste aflevering begint vanuit haar penthouse in de New Yorkse wijk Tribeca: een toonbeeld van alle weelde die haar is toegekomen. Drie van haar dochters wonen in de buurt, waardoor ze – ook verderop in de aflevering – regelmatig acte de présence geven. De vergelijking met The Kardashians ligt dan ook voor de hand – met gekibbel in de keuken en intieme gesprekken over vibrators en seks. En Haart is bovendien ook van de glamour en werd groot door de mode, en runt nu een groot modellenbedrijf.
My Unorthodox Life
Al van jongs af aan onderscheidt ze zich – ook toen ze nog als orthodoxe Jood leefde – met haar schoenen met hoge hakken. Ze kent, in die zin, het klappen van de zweep. Maar heeft ze verder ook nog iets zinnigs te melden? Niet echt. Maar dat hebben The Kardashians ook niet. Ze verkopen vooral hun look. En Haarts antwoord op haar aversie tegen fundamentalisme is kapitalisme; je kan je niet aan de indruk onttrekken dat haar intenties tamelijk hypocriet zijn. Een mooi voorbeeld is wanneer Haart een model strikt om een nieuw merk mee in de markt te zetten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
My Unorthodox Life
Het is wel handig dat deze mooie vrouw ook een kind heeft, dat ook nog eens autistisch is. Wow, dan wordt het een merk voor eenoudergezinnen, voor de ‘single mom’. Hoewel de vraag rijst: heeft ‘single mom’ ook een treurige connotatie als het hier gaat om een miljonair met misschien wel een leger aan au pairs? Je moet dan ook niet te veel door- en nadenken bij het kijken van My Unorthodox Life. Een serie die niets, maar dan ook echt niets te maken heeft met het Netflix-drama Unorthodox (een aanrader). En bij Netflix – waar My Unorthodox Life verschijnt – is ook een goede docu te zien over dit onderwerp: One of Us.
My Unorthodox Life
Genoeg argumenten - of alternatieven - dus, om My Unorthodox Life links te laten liggen. Behalve als je snakt naar méér Kardashian-achtige taferelen.
My Unorthodox Life S01, vanaf 14 juli 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief