Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Mom, Don’t Do That! S01E01: rouwend op zoek naar liefde

  •  
15-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mom, Don't Do That!
Een weduwe en haar single dochters zoeken naar de ware jakob terwijl ze rouwen om het verlies van hun echtgenoot en vader in aardige, satirische Taiwanese dramedy.
Het is alweer vijf jaar geleden dat de echtgenote van Mei-mei (Billie Wang) stierf. De 60-jarige weduwe is sindsdien op zoek naar een nieuwe levenspartner, maar dat wil nog niet echt vlotten. Hoewel ze af en toe beet heeft. In de openingsaflevering van Mom, Don’t Do That! is te zien hoe ze een affaire heeft met de buurman, terwijl de buurvrouw boos aan de deur staat bij het appartement dat ze bewoont met haar dochter Ru-rong (Alyssa Chia Jing). Het liefdesleven van Ru-rong is overigens ook geen succes: ze is 40, heeft een succesvolle carrière als schrijfster van streekromannetjes, maar kan de ware jakob maar niet vinden.
Zuslief Ruo-min (Alice Ko Chia) lijkt wel de prins op het witte paard te hebben gevonden. Alhoewel die droom ook snel in duigen valt als ze zich meldt bij Ru-rong en Mei-mei: de ideale man bleek vreemd te gaan. Dus delen moeder en twee dochters voortaan niet alleen dezelfde woning maar ook dezelfde sores, en gaan ze in Mom, Don’t Do That! op zoek naar een nieuwe man terwijl ze kibbelen over wie de grootste kans maakt en elkaar uitmaken voor ‘de oudste maîtresse’ en ‘de langste single’ uit de geschiedenis. Al snel blijkt evenwel dat het uitblijven van succes in de liefde te maken heeft met het verlies van hun vader en echtgenoot.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mom, Don't Do That!
Het valt de drie moeilijk om het gat in hun leven te dichten met een nieuwe liefde. Vrolijke, ietwat flauwige passages – het gebruik van slow-motion, cartooneske geluidseffecten en het bezigen van slapstick wordt niet geschuwd in de Taiwanese dramedy – worden zodoende afgewisseld met miserabelere momenten. Hoewel Mom, Don’t Do That! vooral satire is, over een moeder die ‘het’ soms juist wél moet doen. Omdat het een louterend effect sorteert, of simpelweg omdat ze dan voelt dat ze leeft. En daarmee geeft ze haar dochters weer het goede, en soms slechte, voorbeeld.
Mom, Don't Do That! S1, vanaf 15 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief