Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Michael Mann produceert serie over Vietnamoorlog

  •  
25-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Michael Mann
Michael Mann (Heat) bereidt een miniserie over de Vietnamoorlog voor. De verfilming wordt gebaseerd op het boek Huê 1968 van Mark Bowden.
Het verhaal draait om het beruchte Tet-offensief, waar de Vietcong het Amerikaanse leger aan het begin van 1968 volledig mee verraste. Bowden, die ooit het door hem geschreven Black Hawk Down verfilmd zag worden door Ridley Scott, werkte zo'n vijf jaar lang aan zijn nieuwe boek, dat door Mann werd bestempeld als een meesterwerk vergelijkbaar met For Whom The Bell Tolls en All Quiet On The Western Front. Mann zal Huê 1968 samen met producent Michael De Luca (The Social Network, Moneyball) bewerken tot een acht tot tien uur durende miniserie en verschillende afleveringen zelf regisseren. Mann schoot eerder de pilot van Luck voor HBO en was in de jaren 80 producent van Miami Vice , een politieserie waar hij later ook zelf een filmversie van zou regisseren.
Het tv-project lijkt nog wel een eind weg, want Mann kondigde onlangs een biopic over Enzo Ferrari (met Hugh Jackman en Noomi Rapace) aan. Zijn vorige bioscoopfilm was de geflopte technothriller Blackhat met Chris Hemsworth.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief