Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Maker van The Wire komt met A Dry Run

  •  
12-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
David Simon
David Simon probeert een serie die zich afspeelt tijdens de Spaanse Burgeroorlog van de grond te krijgen.
De serie zal A Dry Run gaan heten en volgt de soldaten van het Amerikaanse Abraham Lincoln bataljon, die in de jaren dertig naar Spanje werden gestuurd om daar tijdens de burgeroorlog mee te vechten in de strijd tegen het facisme. Simon heeft de grote lijnen van het verhaal al uitgedacht en zal samen met Dennis Lehane en George Pelecanos het script uitwerken. Beide schrijvers werkten al eerder met Simon aan het geprezen The Wire en Pelecanos werkt momenteel ook met Simon aan het tweede seizoen van The Deuce. A Dry Run wordt in eerste instantie een zesdelige miniserie, net zoals het door Simon gemaakte Show Me A Hero uit 2015, maar afhankelijk van de ontwikkeling van het script zouden het meer afleveringen kunnen worden.
De project verkeert nog wel in een heel vroeg stadium. Simon en productiestudio Mediapro ( The Young Pope ) zijn momenteel op zoek naar een zender / cofinancier.
Foto credit: Patrick Lewis/Starpix/REX/Shutterstock
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief