Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Love & Gelato: snelle fiatjes, gebakjes en ijs

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Love & Gelato
In zoetsappige, romantische coming-of-age-film reist een jonge Amerikaanse na de dood van haar moeder naar Italië om meer over haar vader te weten te komen.
Liefde gaat door de maag en Italianen weten dat maar al te goed. Als de moeder van de Amerikaanse Lina (Susanna Skaggs) overlijdt, dan blijkt er in het testament nog een wens te staan: Lina moet op reis naar Italië, het land waar haar moeder zo’n twintig jaar eerder verliefd op werd. Daar werd de tiener ook verwekt en dus kan ze op zoek naar haar vader die ze nooit heeft leren kennen. De jongeling  stapt in de zomer voordat ze aan de prestigieuze MIT-universiteit in Boston gaat studeren in het vliegtuig. In Rome overnacht ze bij vrienden van haar moeder - Howard (Owen McDonnell) en Francesca (Valentina Lodovini) - terwijl ze de stad, de cultuur en de keuken leert kennen.
Ook verschijnen er al snel twee leuke jongens op Lina’s radar: aspirant-kok Lorenzo (Tobia De Angelis) en rijkeluiskind Alessandro (Saul Nanni). Dat de lover van Lina degene met hét recept voor gelato is spreekt boekdelen: Love & Gelato draait om de magie van een andere wereld ontdekken, waar in dit geval het ijs ook nog eens heerlijk smaakt. De film is daarnaast ook een aaneenrijging van andere clichés over Italië: Francesca rijdt veel te hard in haar Fiat, oude vrouwtjes maken de lekkerste gebakjes, en vrouwen lopen op hakken. Maar ere wie ere toekomt; Love & Gelato is ook een lofzang op Rome.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Love & Gelato
En later een liefdesverklaring aan Florence, als Lina’s zoektocht haar daar leidt naar haar (mogelijke) vader. Dit alles oogt zoetsappig, als een reclame voor een olijfmerk. Met families die in weelderige tuinen eten van prachtig gedecoreerde borden. Maar de film kan ook fungeren als een excuus voor jonge vrouwen om Rome en Florence te leren kennen. Want de artificieel ogende romantiek die filmmaker Brandon Camp de kijker voorspiegelt, is er wel degelijk in het echt, als je goed zoekt.
Love & Gelato, vanaf 22 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief