Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: Voices of Fire, Dolly Parton, Shetland en meer

  •  
19-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Dolly Parton’s Christmas on the Square
Op woensdag viert Netflix alvast de kerst met Kurt Russell en Goldie Hawn in The Christmas Chronicles 2.
Voices of Fire (vrijdag 20/11, Netflix) Documentaireserie met een religieus thema, waarin bisschop Ezekiel Williams met hulp van zijn beroemde neef en muzikant Pharrell Williams een non-traditioneel gospelkoor opricht.
Alien Xmas (vrijdag 20/11, Netflix) Animatiefilm voor het hele gezin, waarin een jong elfje een buitenaards wezen aanziet voor een kerstcadeau. Ze weet echter nog niet dat de alien hele slechte plannen heeft voor onze wereld.
If Anything Happens I Love You (vrijdag 20/11, Netflix) Minimalistische animatiefilm over een zwaar onderwerp: twee ouders proberen om te gaan met een leegte nadat ze hun kind verliezen tijdens een schietpartij op school.
Flavorful Origins: Gansu Cuisine S03 (vrijdag 20/11, Netflix) Culturele documentaireserie over de Chinese keuken. Tijdens een reis door de culinaire tradities vertellen mensen verhalen over gerechten die ze maken en koesteren.
Mismatched (vrijdag 20/11, Netflix) Komische dramaserie uit India over twee tieners die op een rampzalige manier door hun families aan elkaar gekoppeld worden, maar dan tijdens een zomercursus alsnog naar elkaar toegroeien.
Louis Theroux: Life on Edge (vrijdag 20/11, NPO Plus) Documentaireserie waarin Louis Theroux terugblikt op 25 jaar aan tv-programma’s. Hij praat opnieuw met de mensen die hem het meest zijn bijgebleven. Lees de recensie.
Motherland: Fort Salem (vrijdag 20/11, Amazon) Bovennatuurlijke dramaserie die zich afspeelt in een wereld waarin heksen deel uitmaken van het Amerikaanse leger. We zien hun training op Fort Salem. Bekijk de trailer.
The Pack (vrijdag 20/11, Amazon) Competitieve realityshow waarin twaalf teams bestaande uit hond en baasje op meerdere continenten de strijd aangaan. De presentatie is in handen van skiester Lindsey Vonn en haar hond Lucy.
The Real Right Stuff (vrijdag 20/11, Disney) Na de op feiten gebaseerde dramaserie is er nu tevens een documentaire over het Mercury-project van NASA, met daarin oude interviews en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal.
Marvel 616 (vrijdag 20/11, Disney) Documentaireserie over de verhalen, cultuur en fandom binnen het Marvel-universum. Met onder meer aandacht voor de tekenaars, de trendsettende vrouwen en vergeten Marvel-personages.
Commissaris Maltese (zaterdag 21/11, NPO 2) Italiaanse politieserie van de schrijvers van Gomorra en ZeroZeroZero. Na de brute moord op een oude vriend - en politiechef - zint agent Dario Maltese op wraak. Lees de recensie.
Shetland S05 (zaterdag 21/11, NPO 2) Misdaadserie die zich afspeelt op het eilandengroepje ten noorden van Schotland. Rechercheur Jimmy Perez onderzoekt de dood van een in stukken aangespoelde Nigeriaan. Lees de recensie.
Dolly Parton’s Christmas on the Square (zondag 22/11, Netflix) Kerstfilm in de stijl van Scrooge, over een harteloze vrouw (Christine Baranski uit The Good Wife) die plots bezoek krijgt van een warme engel (Dolly Parton).
Shawn Mendes: In Wonder (maandag 23/11, Netflix) Documentaire over muzikant Shawn Mendes, die tijdens zijn wereldtournee gevolgd wordt met een camera en openhartig vertelt over zijn sterrenstatus en toekomstdromen.
Hillbilly Elegy (dinsdag 24/11, Netflix) Op feiten gebaseerde film van Ron Howard over een man die terugdenkt aan de opvoeding door zijn drugsverslaafde moeder (Amy Adams) en zijn sterke oma (Glenn Close). Bekijk de trailer.
Notes for My Son (dinsdag 24/11, Netflix) Waargebeurde dramafilm uit Argentinië, waarin een terminaal zieke moeder haar persoonlijke levenslessen in een boekje opschrijft, zodat haar jonge zoontje deze na haar dood kan lezen.
The Christmas Chronicles: Part Two (woensdag 25/11, Netflix) Komische familiefilm met Kurt Russell als kerstman. Deze keer is er ook een grotere rol weggelegd voor de met Russell getrouwde Goldie Hawn. Bekijk de trailer.
Great Pretender S02 (woensdag 25/11, Netflix) Animatieserie over Makoto Edamura, die bekenstaat als de grootste zwendelaar in Japan. Zijn plan om topcrimineel Laurent Thierry op te lichten krijgt een onverwachte wending.
Uncle Frank (woensdag 25/11, Amazon) Dramafilm van Alan Ball (Six Feet Under) waarin een jonge student (Sophia Lillis) op bezoek gaat bij haar oom (Paul Bettany) in New York en daar zijn vriend ontmoet. Bekijk de trailer.
Friendsgiving (woensdag 25/11, Amazon) Komische film over een diner met Thanksgiving dat volledig uit de hand loopt. Met hoofdrollen voor Malin Akerman en Kat Dennings, die te zien zijn met een aantal bekende komieken.
Mosul (donderdag 26/11, Netflix) Oorlogsfilm die werd geproduceerd door Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame) over een Iraakse agent die zich aansluit bij een speciale eenheid die het opneemt tegen IS. Bekijk de trailer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief