Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Kijktips voor het weekend: The Rookie, Sweet Home, Grace en Endeavour Morse

  •  
30-11-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
7773 keer bekeken
  •  
TheRookie

© Netflix

Daarnaast verschijnt komende woensdag ook nog de Franse politieserie Pax Massilia, met Jeanne Goursaud uit Liebes Kind, op Netflix.

Klik hier voor alleen de Netflix-kijktips.

En klik hier voor meer NPO-kijktips.

The Rookie (vrijdag 01/12, Netflix) Politieserie waarvoor Nathan Fillion herenigde met de maker van Castle. Fillion speelt een veertiger die op een dag besluit om zijn oude droom om agent te worden alsnog te verwezenlijken. Lees de recensie.

Sweet Home S02 (vrijdag 01/12, Netflix) Koreaanse horrorserie waarin mensen in monsters veranderen en terreur zaaien. Een gekwelde tiener en zijn buren moeten nu vechten voor hun leven terwijl ze ook hun menselijkheid proberen te behouden.

Candy Cane Lane (vrijdag 01/12, Amazon Prime Video) Komische familiefilm waarvoor Eddie Murphy herenigde met de regisseur van Boomerang. Hij speelt een man die een wedstrijd voor de mooiste kerstversieringen wil winnen. Lees de recensie.

Grace S02 (vrijdag 01/12, VRT 1) Britse misdaadserie over een detective (John Simm) die werkt in het kustplaatsje Brighton and Hove. De eerste zaak draait om een moordenaar die op meerdere plekken tegelijk lijkt te zijn geweest. Lees de recensie.

Welcome to Samdal-ri (zaterdag 02/12, Netflix) Romantische komedieserie uit Zuid-Korea over een uit de gratie geraakte fotografe die terugkeert naar geboorteplaats. Als ze een oude jeugdvriend tegenkomt wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.

Endeavour Morse S09 (zaterdag 02/12, NPO 2) Britse misdaadserie die dient als prequel op Inspector Morse. In de première van het negende seizoen leidt een moordonderzoek Morse en Thursday naar een gelauwerd orkest uit Oxford. Lees de recensie.

Alter Ego (maandag 04/12, Videoland) Vlaamse mysterie-serie waarin een volwassen man (Ward Kerremans) geplaagd wordt door een tragedie uit zijn jeugd. Een mysterieus figuur dat opduikt doet hem echter plots aan alles twijfelen. Bekijk de trailer.

Murder in Boston (dinsdag 05/12, HBO Max) Driedelige documentaire over de zaak rond Charles Stuart, die eind jaren tachtig claimde dat hij en zijn vrouw waren neergeschoten door een zwarte man. Het onderzoek zorgde voor veel raciale spanning.

Pax Massilia (woensdag 06/12, Netflix) Franse misdaadserie over een aantal agenten die vrij onorthodoxe methoden gebruiken om een gevaarlijke crimineel op te sporen en te voorkomen dat Marseille in een enorm bloedbad verandert. Bekijk de trailer.

Christmas as Usual (woensdag 06/12, Netflix) Romantische komediefilm waarin Thea haar grote liefde Jashan mee naar huis neemt om hun verloving te vieren. Zijn Indiase roots en haar Noorse tradities komen in botsing tijdens de chaotische kerstdagen.

Eerste hulp bij kerst (woensdag 06/12, Videoland) Kerstfilm van regisseur Will Koopman (Oogappels) over een aantal medewerkers op de Eerste Hulp die aan het werk zijn op kerstavond. Met rollen voor onder meer Soy Kroon, Eva Laurenssen en Teun Luijkx.

Analog Squad (donderdag 07/12, Netflix) Thaise dramaserie over een man van middelbare leeftijd die ontdekt dat zijn vader, die hij al heel lang niet meer heeft gezien, ernstig ziek is. Hij stelt een nepfamilie samen om hem een laatste bezoek te brengen.

My Life with the Walter Boys (donderdag 07/12, Netflix) Coming-of-age-serie waarin de 15-jarige Jackie (Nikki Rodriguez) na de dood van haar ouders intrekt bij een familie op het platteland. Sarah Rafferty (Suits) speelt de moeder. Bekijk de trailer.

I Hate Christmas S02 (donderdag 07/12, Netflix) Romantische komedieserie uit Italië over een alleenstaande verpleegkundige die haar familie heeft wijsgemaakt dat ze een vriend heeft. Nu heeft ze 24 dagen tot kerst om er daadwerkelijk eentje te vinden.

NAGA (donderdag 07/12, Netflix) Saudi-Arabische thrillerfilm over een vrouw die na een geheim feestje strandt in de woestijn. Om veilig thuis te kunnen komen moet ze op haar weg allerlei obstakels overwinnen, inclusief een wraakzuchtige kameel.

The Archies (donderdag 07/12, Netflix) Door de Amerikaanse Archie Comics (bekend van Riverdale) geïnspireerde film die zich afspeelt in het India van de jaren zestig. Archie en zijn vrienden zien hoe ontwikkelaars een populair park willen afbreken.

World War II: From the Frontlines (donderdag 07/12, Netflix) Britse documentaireserie waarin kijkers terug worden gevoerd naar de Tweede Wereldoorlog. Oude archiefbeelden zijn met behulp van moderne technieken weer opnieuw gerestaureerd.

Sanditon S03 (donderdag 07/12, NPO Plus) Historische dramaserie gebaseerd op een nooit afgemaakt verhaal van Jane Austen. In de derde en tevens laatste reeks komt Charlotte in het kustplaatsje voor een belangrijke keuze te staan. Bekijk de trailer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief